Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alexandru Ciucu: „Taximetristul trebuia să-și noteze «știrea»”
Alexandru Ciucu: „Taximetristul trebuia să-și noteze «știrea»”

Alexandru Ciucu: „Taximetristul trebuia să-și noteze «știrea»”

„Aveam 16 ani când a apărut primul număr al ziarului Evenimentul Zilei. Era bătaie pe el la chioşcuri, şi aşa a rămas multă vreme. Priveam EVZ că pe o alternativă modernă şi relaxantă la toate ştirile „gri” ale perioadei aceleia foarte agitate"

,,Ţin minte că, probabil ca şi azi, din nevoia tot mai mare de subiecte „senzaţionale” – la un moment dat au promovat ideea că orice om care are ceva deosebit de semnalat, să apeleze la şoferii unei anumite companii de taxi din Bucureşti, pentru a relata întâmplarea respectivă. Taximetristul trebuia să-şi noteze „ştirea”, numele şi numărul de telefon al „povestitorului”, iar, ulterior, te contacta un jurnalist pentru mai multe detalii. Dacă ştirea era foarte interesantă, urmă să fie publicată. Fiind foarte tânăr şi naiv la vremea aceea, am chemat special un taxi că să îi povestesc despre certurile mele şi ale altor prieteni de-ai mei cu părinţii, şi că este momentul să intervină cineva public pentru a rezolva cumva aceste conflicte dintre generaţii. Taximetristul şi-a notat câteva vorbe, şi-a zis că va transmite mai departe în redacţie. Am cumpărat ziarul în fiecare zi, timp de o luna, dar nu a apărut nimic legat de subiectul asta. Probabil că nu a fost destul de interesant. Azi, după mai bine de 20 de ani de ani de atunci, le urez La mulţi ani! tuturor jurnaliştilor EVZ şi le reamintesc – de dată asta din postura de părinte – că tema conflictului dintre generaţii este mereu un subiect de actualitate!”

Alexandru Ciucu este designerul oficial al mai multor personalități, printre care se numără: președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen, Regele Mihai, Principele Radu, Regele Simeon al Bulgariei și colaborează cu Principele Albert de Monaco