Este poate mai cunoscută în străinătate decât la noi în ţară. Alexandra Stan a devenit într-un an o senzaţie şi este o româncă get-beget din Constanţa, contestată de mulţi, iubită de alţii.

Pentru EVZ, ea a povestit despre cariera ei şi despre evenimentele din viaţa sa care au făcut înconjurul presei din toată lumea.

EVZ: Cum ai cucerit publicul atât de repede?
Alexandra Stan:
Cu siguranţă este nevoie de multă muncă pentru ca un artist să îşi facă un renume internaţional şi mai ales să se menţină la acel nivel. Succesul pe care îl am este de fapt rezultatul unui efort de echipă, nopţi nedormite, repetiţii interminabile şi epuizante, deznădejde şi speranţă în acelaşi timp. Toate acestea se reflectă în fiecare piesă de pe album şi asta încerc să transmit şi pe scenă, energie pozitivă şi încredere. Încerc să fiu, aşa cum îmi place să cred, ca o adiere boemă într-o zi de primăvară!

Cum vezi cariera ta în continuare?
Cu siguranţă nu vreau să mă opresc aici, vreau să le ofer familiei şi echipei mele motive de mândrie şi clipe de fericire, iar fanilor multe concerte şi surprize. Cu fiecare ţară pe care o vizitez, cu fiecare concert pe care îl susţin şi cu fiecare om pe care îl cunosc îmi doresc să învăţ cât mai multe, să experimentez şi să mă maturizez ca artist.

Ce premii ai vrea să mai câştigi?
Mă bucur de fiecare dată când primesc un premiu, dar mărturisesc că mi-ar plăcea să primesc un Grammy Award!

Care au fost cele mai spectaculoase momente pe scenă?
Fiecare concert pe care îl susţin este un moment unic pentru mine, dar au fost câteva concerte foarte mari, cu mulţi artişti internaţionali la care m-am simţit fantastic: în Beirut la "NRJ Music Tour", "Concert de la Tolerance", din Maroc, şi "Starfloor", la Paris. Atmosfera a fost electrizantă şi publicul nemaipomenit!

Cum a fost pictorialul din FHM?
Mi-a plăcut enorm de mult şedinţa foto, m-am simţit foarte bine, nu am simţit deloc oboseală, deşi am pozat ore în şir. Am avut parte de momente de relaxare pentru că am lucrat cu o echipă de profesionişti. A fost o provocare şi pentru mine, pentru că mă aflam într-o ipostază nouă. Sunt obişnuită cu camera de fotografiat pentru că am lucrat de fiecare dată numai cu profesionişti. Am simţit că sunt înconjurată de prieteni, de oameni îndrăgostiţi de artă şi sinceri. Totodată, îmi place şi să experimentez lucruri noi.

Cum te împaci cu modul în care tabloidele tratează unele apariţii ale tale?
De obicei nu citesc ceea ce se scrie despre mine. Încerc să nu mă las influenţată de ironiile unor jurnalişti, ci mai degrabă să le ignor, pentru că de cele mai multe ori aceste articole nu sunt adevărate. Mă deranjeaza articolele gen bârfă, care încearcă să minimalizeze valoarea şi realizările unui artist. Încerc să le văd într-o manieră constructivă!
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jKsUMQF6tMg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

APARIŢII INEDITE

Concert la metrou şi "Saxobeat" într-un serial american

Pictorialul pe care Alexandra Stan l-a făcut pentru FHM, în care apare topless, este inclus în decembrie şi în ediţia din Spania. Acolo ea a avut parte de un concert inedit la metrou. Recitalul ei din Valencia a făcut parte dintr-un maraton organizat de Metrovalencia care a ţinut 12 ore. Muzica Alexandrei este chiar mai răspândită. A ajuns în Statele Unite fără ca artista să ştie asta. "Am fost suprinsă, dar şi foarte încântată în acelaşi timp. Mă bucur că americanilor le place piesa mea! Nu ştiu dacă veţi mai auzi piesele mele şi în alte producţii", spune ea.

Alexandra promovează acum o nouă piesă "1.000.000", pentru care pregăteşte un videoclip. A început şi lucrul la un nou album şi se luptă cu o agendă foarte încărcată de concerte.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1bptNRUv9tc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citiţi şi:

  • Alexandra Stan, premiată pentru succesul avut dincolo de hotarele ţării | VIDEO
  • Alexandra Stan, "Best Romanian Act" la European Music Awards