Mijlocaşul Alexandru Curtean (24 de ani) a fost transferat ieri oficial de liderul Dinamo. Jucătorul a fost cumpărat de la FC Timişoara pentru 700.000 de euro, iar bănăţenii vor primi şi 25 de procente dintrun transfer ulterior. Alex Curtean va sta în curtea "câinilor" până pe 30 iunie 2016.
N-are loc de Marius Alexe
Ex-timişoreanul este cel mai important transfer realizat în această iarnă de Dinamo, dar are şanse minime să prindă un loc de titular.
Postul său favorit este cel de mijlocaş stânga, acolo unde joacă şi Marius Alexe, jucătorul care este forţat şi când nu dă randament, fiindcă este "marfa" cea mai vandabilă din lotul "roşalbilor" şi este protejatul lui Ioan Becali.
"Sper să joc şi mai bine ca la Timişoara! Şi asta nu doar în jocurile cu Steaua. Eu sunt mijlocaş stânga, nu era nimic de discutat în această privinţă. Dacă vor avea nevoie de mine pe alt post, nicio problemă. Am auzit numai lucruri bune despre ceea ce se întâmplă acum la Dinamo", a spus Curtean, după semnarea angajamentului cu "câinii".
A fost dorit de Hertha Berlin şi Steaua
Curtean a debutat în Liga I în 2006, la Gaz Metan Mediaş. După ce a realizat un joc formidabil cu FC Timişoara (scor 5-2), în care a marcat trei goluri fabuloase, mijlocaşul stânga a fost ochit de nemţii de la Hertha Berlin, care l-au şi chemat la tratative.
Gigi Becali, patronul Stelei, s-a lăudat la acea vreme că-l va oferta şi el pe jucătorul Gazului, dar acesta a ajuns până la urmă chiar la Timişoara!
Familie de "câini"
Alex Curtean a ajuns, în sfârşit, acum la echipa pe care o iubeşte de mic. Deşi n-a făcut niciodată paradă de pasiunea sa pentru "câini", aşa cum a procedat Paul Pârvulescu, Curtean a comis şi el o gafă care i-a trădat simpatia.
În decembrie 2008, când era fotbalistul Timişoarei, Curtean a mers în galeria dinamo viştilor la un meci din deplasare cu CFR Cluj şi, mai mult, înaintea acelei partide, a postat pe o reţea de socializare o încurajare pentru bucureşteni: "Hai, Dinamo!".
El a fost înscris şi într-un fan-club virtual al "roş-albilor". Nu numai Alex este mare dinamovist în familia Curtean, ci şi sora lui, Daciana, handbalistă la HC Oţelul Galaţi, care şi-a postat pe conturile de pe reţelele de socializare poze de pe stadionul din Ştefan cel Mare.
Acum, Daciana are un motiv în plus să mărească numărul deplasărilor în "Groapă". Proaspătul dinamovist are însă şi un rival în casă. Dan Curtean, tatăl său, fost fotbalist (a bifat cinci prezenţe în "Divizia A", la FC Olt), a participat la un trial la Steaua, la începutul anilor ’80, dar n-a fost păstrat de "militari". Jucătorul care şi-a desfăşurat aproape toată cariera la Şoimii Sibiu a rămas îndrăgostit de Steaua.
"Sper să joc şi mai bine ca la Timişoara. Şi asta nu doar în jocurile cu Steaua.“
ALEXANDRU CURTEAN, mijlocaş la Dinamo

SĂVULESCU S-A DEZLĂNŢUIT:
"Steaua nu e de cinci stele, ci de o stea"
Dragoş Săvulescu a înţeles că, dacă vrea să devină "om de fotbal", trebuie să facă vâlvă cu declaraţii. Acţionarul "câinilor" este de nestăvilit în ultimele zile. După ce s-a războit verbal cu Cristi Borcea, Săvulescu a găsit şi ieri un "duşman" ata cabil.
"Cei de la Steaua se laudă că au lot de cinci stele? Păi, ei se numesc Steaua, deci sunt de o stea", s-a vrut a fi spiritual închipuitul "play boy" dinamovist. Campania mult mai modestă de achiziţii făcută de "câini" nu este însă nici măcar pe placul lui Cornel Dinu.
"Dinamo s-a acoperit după plecarea lui Torje. Sper să confirme Strătilă. Trebuie să aducem neapărat doi jucători pe postul de mijlocaş central", a zis administratorul- delegat al "roş-albilor".
Citiţi şi:

  • Dinamo îl ia mâine pe Curtean. Îi strică din nou Steaua planurile?