Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Telefonul mobil, PERICOL pentru oameni! Anunțul care îți schimbă OPTICA
ALERTĂ! Telefonul mobil, PERICOL pentru oameni! Anunțul care îți schimbă OPTICA

ALERTĂ! Telefonul mobil, PERICOL pentru oameni! Anunțul care îți schimbă OPTICA

Cercetările din ultimii ani au arătat că telefoanele mobile cauzează o serie de afecțiuni oamenilor. Ultimul rezultat ar trebui să le dea de gîndit celor care utilizează în exces telefonul mobil.

Medicii specializați în chirurgia coloanei vertebrale au observat o înmulțire a numărului pacienților care acuză dureri în regiunea gâtului și a zonei superioare a spatelui – așa-numitul sindrom "text neck" – cel mai probabil asociate cu postura deficitară în timpul utilizării prelungite a telefoanelor mobile, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite.

"La o radiografie se observă că gâtul se curbează în mod normal către spate, iar ceea ce constatăm noi este că această curbură este inversată atunci când oamenii se uită în jos la telefoane timp de mai multe ore pe zi", susține coautorul studiului, dr. Todd Lanman, medic specializat în chirurgia coloanei vertebrale la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, precizează Agerpres.
"Când pacienții ajung la mine se confruntă deja cu dureri mari și cu probleme ale discurilor vertebrale", a menționat acesta pentru sursa citată. "Principala îngrijorare este că nu știm ce efecte va avea acest lucru asupra copiilor din ziua de azi, care folosesc frecvent telefoanele", a mai spus medicul. "Nu știm sigur la ce ne putem aștepta în privința copiilor ale căror coloane vertebrale se află acum în perioada de dezvoltare și dacă acest lucru ar putea modifica anatomia normală", a adăugat el.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News