Alerta a fost dată în jurul orei 16,00 când un apelant la 112 a sesizat că pe plajă, în dreptul hotelului Flora, din Mamaia, două persoane sunt în pericol de înec. Era vorba de doi minori care împreună cu alți doi copii s-ar fi avântat în valuri, deși marea este agitată. Doi au reușit să iasă singuri, unul a fost scos de salvamari, iar al patrulea este dispărut.

   

„Am fost solicitatți să intervenim pentru recuperarea a două persoane aflate în pericol de înec în mare. Un minor a fost scos deja de către salvamari și i se aplică protocolul de resuscitare de către echipajele medicale SMURD. In același timp, pe mare, ambarcațiunea ISU Dobrogea caută cea de a doua persoană”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Copilul scos din apă, de aproximativ 14 ani, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța cu o ambulanță SMURD. Căutările celuilalt continuă, salvamarii și pompierii cu ambarcațiunea ISU Dobrogea încearcă să găsească minorul dispărut în valuri. Mai mulți salvamari au făcut, în apă, un lanț uman.

Pe plaja din Mamaia este arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că doar înotătorii experimentați se pot aventura în valuri. „Curenții sunt foarte puternici și valurile, foarte mari. Am mers cu skijet-ul, l-am văzut pe copil, l-am scos din apă și l-am adus la mal” a declarat salvamarul care l-a salvat pe primul minor.