Evenimentul Zilei > Actualitate > REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. PDL A PIERDUT ÎN BUCUREŞTI ŞI ORAŞELE MARI
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012.  PDL A PIERDUT ÎN BUCUREŞTI ŞI ORAŞELE MARI

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. PDL A PIERDUT ÎN BUCUREŞTI ŞI ORAŞELE MARI

Sorin Oprescu va continua să fie Primar General al Capitalei pentru încă patru ani, el obţinând 64,11% din voturile bucureştenilor, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS pentru GeoPol şi Realitatea TV. El este urmat de Silviu Prigoană cu 17,58%. USL este învingător la Consiliul General al Primăriei Bucureşti cu 63%, PDL obţinând doar 17,41%. USL a câştigat şi marile oraşe, mai puţin la Cluj, unde Emil Boc şi Marius Nicoară sunt la egalitate de voturi cu 41%.

Cele peste 18.000 de secţii de votare organizate pentru ALEGERILE LOCALE 2012 s-au deschis la ora 7.00 şi s-au închis la ora 21.00. Vezi care sunt REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012
EVZ.RO îţi va prezenta cele mai importante sondaje realizate după ieşirea de la urnele ALEGERILOR LOCALE 2012. Rămâi pe EVZ pentru a urmări REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012.
Primăria Capitalei

Sorin Oprescu 64,11%
Silviu Prigoană 17,58 %
Nicuşor Dan 7,41%

Consiliul General al Primăriei Bucureşti
USL 63%
PDL 17,41%
PPDD 7%

Sectorul 1

Chiliman Andrei Ioan PNL 74,2%
Paleologu Theodor PD-L 16,36%

Sectorul 2

Ontanu Neculai UNPR 49%
Dragoş Frumosu  29%

Sectorul 3
NEGOIŢĂ ROBERT SORIN PSD 65%
Negoiţă Liviu PD-L 35%

Sectorul 4

Popescu Cristian UNPR 80%
Barbu Sulfina PD-L 10%

Sectorul 5

Vanghelie Marian PSD 56%
Atanasoaei Mihai Cristian PD-L 14%

Sectorul 6

Manescu Rares Serban PNL 50,61%
Poteraş Cristian PD-L 24,23%
CLUJ
Emil Boc (PDL) şi Marius Nicoară (USL) se află la egalitate, cu câte 41 de procente. Urmează candidatul UDMOR, Eckstein Kovacs Peter, cu 8,4%, Tăgorean Iuliu Mirel (PPDD), cu 2,7%, independentul Giurgiu Mircea, 1,8% şi "Alţii", cu 5,1%.
Situaţia este însă mult mai clară la nivelul consiliului local: USL a obţinut 44,5 procente, PDL 35,7 procente, UDMR 11,1%, PP-DD 3,1%, PRM 1,1% şi "Alţii" 4,5%. 
TÂRGU MUREŞ
Dorin Florea a câştigat, cu 54, 04 % un nou mandat de primar, pe locul al doilea situându-se Gyorgy Frunda, cu 30,76 %. UDMR a obţinut la Consiliul Local cu 31,42%, iar Alianţa pentru Mureş, care l-a susţinut pe Dorin Florea, exact aceleaşi cifre, 31, 42%.

CRAIOVA

Lia OLGUŢA VASILESCU a câştigat Primăria Craiova, arată datele exit-poll-ului CURS realizat la comanda Realitatea TV. Vasilescu ar fi luat 50.00% din voturi, urmată de Antonie Solomona, cu 37%. Pe locul 3 este candidatul PDL, Marinică Dincă, cu 8 procente.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 CONSTANŢA. În stilul caracteristic, Radu Mazăre, candidatul USL pentru un nou mandat la Primăria Constanţa, a venit la secţia de vot însoţit de câteva tinere îmbrăcate în haine militare şi cu berete roşii. Mazăre a spus că a votat pentru „grijile de zi şi grijile de noapte”.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. În câteva ore, pe cea mai mare reţea de socializare online, Facebook, au apărut fotografii cu buletinele de vot. Pe unul dintre acestea scria cu pixul: „Într-o zi mâna de lucru o să vă strângă de gât”.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. După doar cinci ore de la deschiderea secţiilor de vot s-au înregistrat peste 530 de incidente electorale. O parte dintre alegători şi-au tranzacţionat votul. Licitaţia a plecat de la 50 de lei, iar banii s-au dat după prezentarea dovezii – poza buletinului de vot. Pe de altă parte, membrii partidelor i-au şicanat pe alegători, pretinzând că sunt de la tabăra adversă.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 CLUJ. Candidatul PDL la funcţia de primar al oraşului Cluj Napoca consideră că „am asistat la cea mai agresivă şi negativă campanie electorală din ultimii 20 de ani”. Emil Boc a votat la o secţie din cartierul Zorilor.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 IAŞI. Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, candidat pentru un nou mandat, a votat la o secţie din cartierul Galata. „Nu mai este aceeaşi pasiune ca în `92, este mai esompată”, a declarat Constantin Simirad, candidatul din parte UNPR.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 BUCUREŞTI. Potrivit datelor prezentate de BEC, până la ora 10.00 s-au prezentat la urne 8,99% dintre alegători la nivel naţional, şi 6,87% în Capitală.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele Traian Băsescu votează la liceul A. D. Xenopol. Şeful statului a venit însoţit de soţia sa Maria, şi de fiica sa cea mică Ioana."Cei care candidează azi sunt şi exponenţii celor care au guvernat", a spus Băsescu, care înainte de a pleca a făcut o baie de mulţime în curtea liceului.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat la liceul Jean Monnet. Acesta a spus că votul de astăzi este un examen politic pentru fiecare cetăţean.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 CLUJ. Preşedintele PDL, Emil Boc, candidat la Primăria Clujului a votat cu speranţa ca oraşul să devină cel mai plăcut loc în care să trăieşti, să munceşti şi să te distrezi.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 BUCUREŞTI. Vot cu repetiţie. Candidatul PDL la sectorul 1,Theodor Paleologu, a trebuit să stea la coadă pentru a vota. El a luat cele patru buletine de vot, a intrat în cabină, dar a revenit la preşedintele secţiei de votare, solicitând un nou buletin de vot, din cauză că a aplicat greşit ştampila.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a votat la Colegiul Mihai Eminescu. "Am avut multe proiecte pentru Bucureşti, ştiu că se pot face multe pentru capitala României şi pentru sectorul 4. Cred că oamenii, şi am speranţa că aşa stau lucrurile, vor proiecte consistente şi vor mai mult decât panseluţe, animăluţe din iarbă. Vor oameni care să aibă propriile proiecte, nu să îşi asume doar proiectele altora. Deci votul meu este un vot pentru o Capitală mai frumoasă şi pentru un oraş în care să ne fie drag să locuim", a mai spus Udrea.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a votat la secţia de votare 368 din Bucureşti. Acesta le-a transimis românilor să trimită nota de plată celor care le-au stricat viaţa în ultimii ani.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a votat la liceul Jean Monnet din Capitală. Acesta a venit însoţit de soţia sa, Dana Năstase, dar şi de cei doi băieţi, Andrei şi Mihnea, mezinul exercitându-şi pentru prima dată dreptul de vot. "Eu cred că vremea aceasta frumoasă prevesteşte nişte vremuri favorabile pentru toţi", a spus Năstase, îndemnându-i pe cetăţeni să iasă la vot.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012: Ponta a votat în Gorj
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 CRAIOVA. Premierul Victor Ponta a votat în localiatatea Baia de Fier (judeţul Gorj). Acesta le-a atras atenţia reporterilor că, astăzi, potrivit legii, nu se mai fac declaraţii despre candidaţi şi prin urmare nu a răspuns întrebărilor pe această temă."Am votat cu speranţa că vom putea face ca lucrurile să meargă mai bine", a spus premierul, precizând că va merge spre Bucureşti pentru a se asigura că alegerile se vor desfăşura corect, iar spre seară va fi la partid.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Au votat primarul general Sorin Oprescu şi preşedintele PNL Crin Antonescu.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a votat în sectorul 1, primind din greşeală două buletine de vot pentru funcţia de primar de sector. Acesta a restituit unul. Blaga a spus că după vor va avea o audioconferinţă cu democrat-liberalii din ţară.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Primii la urne au fost câţiva dintre candidaţi, pe care emoţiile i-au trezit cu noaptea în cap. Printre aceştia, Silviu Prigoană, candidat la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, edilul de la sectorul 4, care a purtat o pălărie cu numele său.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Irinel Columbeanu, candidat la Primăria Capitalei, care probabil s-a votat doar pe el, pentru că a ieşit din cabină înainte să fi ştampilat toate buletinele de vot. Acesta a explicat că i se terminase tuşul şi că nu are nici ochelari, aşa că s-a orientat la vot după simbolul electoral.
Pe listele votanţilor sunt înscrişi peste 18,3 milioane de cetăţeni care îşi aleg primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene.
În urma votului vor fi atribuite 41 de mandate de preşedinte de consiliu judeţean, 1.338 de mandate de consilier judeţean, 3.187 mandate de primar şi 40.311 mandate de consilier local, dintre care 166 de mandate de consilier de sector şi 55 de mandate de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.