Evenimentul Zilei > International > Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi în numele Black Lives Matter este Biblia
Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi  în numele Black Lives Matter este Biblia

Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi în numele Black Lives Matter este Biblia

Ajunge, ajunge cu această cultură de anulare, de ardere a Bibliei și de răsturnare de statui. Dar dacă cineva crede cu adevărat că viețile afro-americanilor contează (și chiar toate viețile), atunci ultima carte pe care ai vrea să o arzi este Biblia.

Arderea Bibliilor pe străzile din Portland ar putea fi o știre veche acum, dar totuşi descoperim o ironie exact în acest gest de ardere a Scripturilor.

Toate aceste proteste probabil că fac parte din mișcarea Black Lives Matter (BLM). Dar dacă cineva crede cu adevărat că viețile negrilor contează (și chiar toate viețile), atunci ultima carte pe care ai vrea să o arzi este Biblia. Un articol Christian Post, prezentat integral de Tribuna Românească.

„Sclavia a existat încă de la începuturile timpurilor. Cu toate acestea, după cum a spus într-un interviu savantul afro-american, dr. Walter Williams, profesor de economie la George Mason University: aspectul cel mai important despre lumea occidentală este faptul că am consumat atâtea resurse pentru a dezrădăcina și desființa sclavia, iar Biblia a jucat un rol important în această abolire.

Un singur om, în special, convertit de Biblie, a jucat un rol vital în abolirea sclaviei.

William Wilberforce (1759-1833) a fost deputat mult timp, petrecându-și ultimii 50 de ani din viață luptând împotriva sclaviei în Imperiul Britanic.

Wilberforce a crescut înconjurat de lux și bogăție. A devenit membru al House of Commons la vârsta de 21 de ani, funcție pe care a deținut-o timp de 45 de ani. La început, viața sa politică a fost doar o meserie plină de avantaje.

Însă, după aproximativ cinci ani, în slujba sa din Parlament, Wilberforce a devenit un creștin devotat și a devenit mult mai serios în încercarea de a avea un impact pozitiv asupra lumii.

Curând după convertirea sa din anul 1787, acest tânăr membru al Parlamentului a scris în jurnalul său: „Atotputernicul Dumnezeu mi-a stabilit două mari obiective, desființarea comerțului cu sclavi și reformarea moravurilor” . Și astfel a format două societăți: Comitetul pentru Abolirea Comerțului de Sclavi și Societatea pentru reforma manierelor (ceea ce astăzi am numi moravuri).

Wilberforce a adunat bărbați cu convingeri similare și chiar și o femeie (inclusiv scriitoarea creștină de imnuri religioase Hannah More), cu scopul de realiza cercetări și de a informa societatea despre relele provocate de sclavie. O mare parte din acestea este surprinsă în filmul Amazing Grace.

Campania sa anti-sclavie a avut două obiective. În primul rând, desființarea comerțului cu sclavi. În al doilea rând, eliberarea tuturor sclavilor.

Împreună, aceste eforturi au durat multe decenii (aproximativ douăzeci și cinci de ani fiecare). Într-un final, a primit vestea pe patul de moarte că sclavii din Marea Britanie erau liberi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE