Parchetul Capitalei a anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva autorilor pentru omor calificat. Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov au desfăşurat cercetări în cauză, sub aspectul infracţiunii de tentativă de omor calificat, se arată în comunicatul trimis EVZ.
Pe 15 octombrie victima, internată la spital, a murit iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus autopsierea cadavrului.
În urma autopsiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”  s-a constatat că, în urma agresiunii care a avut loc pe data de 8 octombrie, tânărul de 19 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o fractură a unui braţ. „A fost lovit puternic în partea stângă, în tâmplă. Lovitura aceea i-a fost fatală deoarece a cauza un hematom intracranian”, a explicat pentru EVZ un specialist în medicină legală.
La Glina e linişte
Ieri şi astăzi au continuat audierile celor implicaţi în incidentele de sâmbătă seara când peste 200 de rude şi prieteni ai celui decedat au intrat în conflict cu poliţiştii şi jandarmii. În urma măsurilor luate de forţele de ordine, spiritele s-au domolit în comuna Glina.
„Astăzi, în jur de 12.00, l-au adus pe băiat acasă. Sunt liniştiţi, nu ne-au mai creat probleme”, a precizat pentru EVZ comisarul şef  Marin Nica, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.