De la Năvodari la Vama Veche, toate staţiunile sunt pline ochi. Potrivit Poliţiei  Constanţa, în această dimineaţă erau sunt cazaţi, oficial aproape 200.000 turişti.
Cei mai mulţi, peste 42.000, au preferat staţiunea Costineşti, urmează Neptun – Olimp cu 40.000, iar Mamaia este pe locul trei, cu 39.000 turişti. La Mamaia, cei mai mulţi turişti au venit special pentru Fashion TV Summer Festival, dar şi pentru concertul lui Goran Bregovic şi “Wedding&Funeral Orchestra". 
Foarte mulţi tineri au preferat să se cazeze în hotelurile şi pensiunile din Năvodari, unde pe plaja Hanul Piraţilor are loc ediţia a patra ediţie a Mission Dance Weekend. a cărei capete de afiş sunt Paul Van Dyk, Moby şi Dubfire.
În sudul litoralului, deşi nu toate camerele sunt ocupate, hotelierii refuză să-şi cazeze pe turiştii care vor să vină doar pentru weekend. Aşa că o parte dintre aceştia au fost nevoiţi să apeleze la serviciile celor care flutură cheile apartamentelor pe marginea şoselelor dintre staţiuni.
Atenție unde mâncați
Weekendul acesta pare perfect pentru plajă, temperatura  28 grade Celsius şi  briza mării oferind condiţii excelente pentru "cel mai bun bronz natural". Motiv pentru care, azi dimineaţă, pe Autostrada Soarelui s-au format coloane lungi de câţiva kilometri, dar fără a se crea însă blocaje. Spre prânz, traficul a revenit la normal.
Afluxul mare de turişti înseamnă pentru poliţiştii de pe litoral muncă la foc continuu, fie că aleargă " după hoţii de pe plajă sau din hoteluri", rezolvă tamponările din trafic produse din cauza grabei, fie că îi pun pe fugă pe "comercianaţii ambulanţi care vând mărgele din scoici, porumb fiert sau piatră ponce".
Nici inspectorii de la Protecţia Consumatorului nu se plictisesc, ei au închis deja o terasă din nordul staţiunii Mamaia "pentru că servea carne de pui şi perişoare expirate de 2-3 zile, va fi amendată cu 30.000 lei".
Coloană de cinci kilometri
În această dimineață, s-au format coloane de maşini de 5 kilometri la Cernavodă, zonă unde traficul este deviat din cauza lucrărilor de reabilitare a podului care traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră.

„Acum sunt probleme între Satu Nou şi Medgidia, dar maşinile sunt în mişcare. Se circulă în coloană, cu viteză redusă’”, a afirmat șeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Poliţie Rutiere Constanţa, comisar Constantin Bădângă.
Potrivit acestuia, traficul începuse să se aglomereze şi pe noul tronson Murfatlar – Constanţa al autostrăzii A2, inaugurat în urmă cu o săptămână.
Rute ocolitoare
„Pentru a evita aglomeraţia, le recomandăm participanţilor la trafic, care doresc să meargă spre litoralul românesc, să folosească următoarele rute alternative: DN21 Drajna – Slobozia, DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa sau DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa", a declarat Cătălin Bocai, de la Centrul Infotrafic.
Și pe DN7, în județul Argeș (zona localității Valea Ursului) s-a circulat greu, iar pe DN1, în județul Prahova, traficul s-a desfășurat pe o bandă.