Evenimentul Zilei > Justitie > Afaceristul turc Abdullah Atas, care a dat cu mașina peste Gheorghe Ionescu, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta va fi acuzat de omor calificat
Afaceristul turc Abdullah Atas, care a dat cu mașina peste Gheorghe Ionescu, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta va fi acuzat de omor calificat

Afaceristul turc Abdullah Atas, care a dat cu mașina peste Gheorghe Ionescu, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta va fi acuzat de omor calificat

Afaceristul turc a fost adus luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica noile acuzații. Bărbatul a dat cu mașina peste Gheorghe Ionescu, un poliţist care a decedat vineri la Spitalul Floreasca după trei săptămâni de comă.

Abdullah Atas va fi cercetat pentru omor califricat, după ce polițistul Gheorghe Ionescu a murit în spital ca urmare a accidentului pe care turcul l-a provocat, potrivit b1.ro.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a declarat că este normală schimbarea acuzației, având în vedere că inculpatul nu a avut intenția să oprească mașina nici când polițistul se afla pe capota mașinii.

"Categoric lucru acesta s-a întâmplat (omor calificat). Prin ce a făcut a avut intenție. Prima dată s-a făcut că oprește și când l-a luat pe capotă (pe polițist), intenția lui nu a fost de a opri, ci de a scăpa de polițist", a spus Surugiu.

Accidentul s-a produs pe 2 august în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil.

După accident, bărbatul a fugit şi a intrat cu maşina într-un parapet.

Gheorghe Ionescu a fost înmormântat duminică cu focuri de salve în Cimitirul Ghencea din Capitală.

Ionescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler: "Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 21 august a.c., decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu. Decorarea a fost făcută la propunerea Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea", se arată într-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.  

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: