"Dorim să păstrăm serviciile aici (în Splaiul Independenței — n.r.) și să le adunăm din teritoriu, iar imobilul din bulevardul Regina Elisabeta să reprezinte ceea ce trebuia să reprezinte, un monument istoric care poate fi vizitat. Am să fac câte o statuie, busturi din bronz, foștilor primari ai Bucureștiului de la Pache Protopopescu încoace. (…) Consiliul General și primarul și parte de funcțiile executive imediat — Operațiuni, Protocol și așa mai departe — vor fi acolo. Important e că imobilul va putea fi folosit și pentru săli închiriate în care să se țină evenimente științifice, culturale", a anunțat Oprescu la ședința Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc joi.

 • ”Afacerea sediu de lux”. Oprescu mai plusează 600.000 de euro. Epopeea sediilor a costat până acum 32 de milioane de euro
 • EXCLUSIV. Oprescu mai vrea în sediul de "lux" de pe Splai și pregătește cumpărarea lui. Vezi cum aruncă milioane de euro pe fereastră Primăria Capitalei
 • Oprescu vrea să „legalizeze” încă un an afacerea „sediu de lux”. PNL pune condiții, PSD se mai gândește, PDL refuză să voteze

În ceea ce privește închirierea sediului din Splaiul Independenței, el a precizat că în contract scrie că sumele plătite drept chirie se deduc din prețul clădirii și că încep negocierile pentru cumpărare.
"Nu se finalizează, acționăm în justiție conform articolului din contract. De ce nu am făcut-o până acum? Ne-am adresat Ministerului de Finanțe și nu ne-a permis (cumpărarea imobilului din Splaiul Independenței — n.r.) pentru ca de-abia pe 18 decembrie 2013 să apară în Monitorul Oficial legea aprobată în Parlament prin care nu se socotește la datorie publică, adică ce fusese în urmă cu 7 ani, pe vremea lui Videanu. Din acel moment am avut voie. Din acel moment ne-am exprimat a șasea oară opțiunea de cumpărare, dar de data aceasta spunând foarte clar că avem dreptul. O să încercăm să facem pe leasing financiar. Nu om putea pe leasing financiar, să vedem ce sume se negociază în așa fel încât să putem achiziționa clădirea", a menționat Oprescu.
Edilul Capitalei a susținut că s-a terminat consolidarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.
"Am apăsat pe pedală, s-a terminat consolidarea în urmă cu aproximativ o lună și jumătate și începem să o amenajăm înăuntru. Aceasta înseamnă refacerea scărilor monumentale și elementelor monumentaliste din Primăria Generală, nimic altceva, restul rămâne așa cum a fost ea, însă într-o viață nouă, pentru că e refăcută complet", a mai anunțat primarul general.

PDL București anunță că face plângere penală și că sediul închiriat este gaj la Bancpost
PDL București a emis un comunicat de presă joi în care îl acuză public pe Sorin Oprescu că ar fi agentul imobiliar al fiului său cu intenția evidentă de a plăti, cu banii bucureștenilor, clădirea de pe Splaiul Independenței unde Oprescu-tatăl a mutat sediul Primăriei Capitalei. Clădire care, potrivit informațiilor deținute, aparține mascat fiului primarului general.
„Practic, la ora actuală, Bucureștiul nu are sediu pentru primărie! Palatul din Regina Elisabeta este închis de trei ani iar clădirea din Splaiul Independenței aparține, mascat, familiei primarului general. Concret, Sorin Oprescu a mutat primăria la el în familie, jefuindu-i pe bucureșteni de zeci de milioane de euro. Astăzi, Sorin Oprescu ne-a convocat pentru a ne cere să prelungim contractul de închiriere până pe 31 ianuarie 2015. În realitate, Sorin Oprescu uneltește să ducă acest contract toxic pentru bucureșteni până la sfârșitul anului 2019, când expiră contractul de ipotecă asupra clădirii încheiat cu Bank Post”, se precizează în comunicatul de presă.

 • Afacerea „Sedii de lux la primării” se extinde
 • EVZ L-A PRINS PE PRIMAR CU MINCIUNA! Oprescu, selecţie trucată pentru sediul Primăriei
 • Oprescu mai vrea în sediul de lux. Cu banii dați pe chirie se cumpărau aproape două clădiri identice. Epopeea sediilor de lux a costat 31,5 milioane de euro. USL a respins cererea

PDL București a mai anunțat că va depune o sesizare la DNA pe numele primarului Sorin Oprescu pe care îl acuză public de jaf din banii bucureștenilor.
„Considerând că situația a ieșit din cadrul legal și constatând că Sorin Oprescu a refuzat permanent să pună la dispoziția CGMB documentele privind această afacere, deși acestea au fost solicitate, consilierii generali ai PDL au hotărât să sesizeze PUBLIC instituțiile statului și să solicite, tot PUBLIC, accesul la următoarele documente:
1. Contractul de închiriere încheiat între PMB și S.C. Iliotomi Grup S.R.L. — care nu corespunde cu Hotărârea CGMB.
2. Cele 3 acte adiționale la contractul de închiriere a clădirii.
3. Documentul prezentat de S.C. Iliotomi Grup S.R.L. privind Expertiza de evaluare a clădirii la momentul închirierii, care aprecia valoarea clădirii la 7,8 milioane de euro.
4. Contractul de vânzare-cumpărare a sediului încheiat între S.C. Iliotomi Grup S.R.L. și S.C. Apatel, pentru suma de 11 milioane de euro.
5. Contractul de împrumut bancar al S.C. Apatel, care conține clauze de ipotecare a clădirii și a chiriei pe 10 ani.
6. Contractul de vânzare — cumpărare a acțiunilor Apatel de către un off-shore ‘A B and G Partner Limited’ din Cipru.
7. Expertiza suprafeței utile reale a clădirii.
8. Rapoartele Curții de Conturi București care constată că suprafața reală a clădirii este mai mică cu 1800 mp față de suprafața din contract. (plăți ilegale 1,2 milioane euro)
9. Rapoartele Camerei de Conturi București care constată plăți ilegale. Deși prețul stabilit prin Art. 4.1 din Anexa 1 la HCGMB nr. 352/2009 era de 17,84 euro/mp inclusiv TVA, plata s-a facut la prețul de 17,84 euro/mp plus TVA. (plăți ilegale 2,6 milioane euro)
10. Situația privind lucrările executate la consolidările Sediului din Bd. Regina Elisabeta nr. 47 și plățile aferente realizate.
Valoarea lucrărilor inițial a fost de 10 milioane de euro, iar valoarea finală 18 milioane de euro”, se mai precizează în comunicat.
Aleșii PDL au adresat cinci întrebări publiceedilului-șef al Capitalei, prin intermediul comunicatului de presă:
1. Cum se recuperează cele 3 milioane de euro, diferența dintre 11 milioane de euro — chiria cumulată plătită până în prezent, și 7,8 milioane de euro — evaluarea făcută chiar de S.C. Iliotomi Grup S.R.L. inițial, care era oricum aproape de valoarea de piață?
2. Cum explică faptul că nu a sesizat CGMB pentru a hotărî vânzarea clădirii pentru care Sorin Oprescu tocmai semnase ‘un contract de leasing financiar pe 15 ani’ și de ce a refuzat să pună la dispoziția Consiliului documentele enumerate mai sus privind toate aceste tranzacții ‘legale și corecte din punct de vedere economic’?
3. Cui plătește de fapt PMB chiria pentru clădire având în vedere că off-shore-ul din Cipru ‘A B and G Partner Limited’ a vândut acțiunile unei firme din Elveția?
4. Cum își explică faptul că imobilul a fost vândut, cu acceptul său, de la o companie la alta, de trei societăți cu același acționar.
5. Dacă este adevarat că firma din Elveția este deținută de un fost coleg de școală al fiului său?
În replică, edilul-șef a anunțat că se va adresa justiției cu privire la afirmațiile "calomnioase" ale unor reprezentanți ai PDL despre contractul de închiriere a sediului din Splaiul Independenței.
"Văd însă că lucrurile acestea se transformă în niște acuzații calomnioase. De data aceasta nu mai înghit, că am și eu limitele mele, o să mă adresez justiției", a adăugat Oprescu.
Citiți și:

 • Sorin Oprescu mai dă 27 de milioane de euro ca să stea în lux un an 
 • EXCLUSIV. Oprescu mai vrea în sediul de "lux" de pe Splai și pregătește cumpărarea lui. Vezi cum aruncă milioane de euro pe fereastră Primăria Capitalei
 • EVZ a avut dreptate. Iată dovada că Sorin Oprescu a mințit în legătură cu sediul de lux al Primăriei
 • PRIMA ÎNFRÂNGERE A LUI OPRESCU: Consilierii nu-l lasă să cumpere sediul de zeci de milioane de euro. Primarul: „Să mă mut în stradă?!”
 • Oprescu a plusat jumătate de milion de euro pentru chiria Primăriei