Ulterior, listele cu absolvenţii repartizaţi şi cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti vor fi afişate şi în unităţile de învăţământ gimnazial (termen limită: 15 iulie), respectiv în fiecare unitate de învăţământul liceal (termen limită: 16 iulie).

Sute de elevi nu au fost repartizaţi
Primele date arată că peste 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizaţi în licee, vineri, din cauză că au completat prea puţine opţiuni, pentru clasa a IX-a rămânând libere 29.479 de locuri în anul şcolar 2012-2013.
Conform ierarhiei alcătuite după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Colegiul Naţional Sf. Sava" din Capitală, care, la specializarea Matematică-Informatică, a avut ultima medie 9,93.
Pe locul 2 se află Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde, tot la Matematică-Informatică, ultima medie de repartizare a fost 9,92.
Pe locurile următoare sunt Colegiul "Fraţii Buzeşti" din Craiova (9,91), Colegiul "Vasile Alecsandri" Galaţi (9,91), Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj Napoca (9,77), Colegiul "Gh. M. Murgoci" Brăila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa (9,76) şi Colegiul "Petru Rareş" Suceava (9,74).
LISTELE COMPLETE cu repartizările şi locurile rămase libere le găsiţi pe site-ul admitere.edu.ro.
Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională.
Colegiul „Sf. Sava”, lider şi anul trecut
La admiterea de anul trecut, Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La "Sfântul Sava", această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naţionale "Mihai Viteazul" şi "Gheorghe Lazăr", ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.
Rămâneţi pe www.evz.ro pentru a afla cele mai noi informatii asupra acestui subiect.