Evenimentul Zilei > Actualitate > Adio îmbrățișări la Vama Veche și 2 Mai. Un primar a pus piciorul în prag
Adio îmbrățișări la Vama Veche și 2 Mai. Un primar a pus piciorul în prag

Adio îmbrățișări la Vama Veche și 2 Mai. Un primar a pus piciorul în prag

Primăria comunei Limanu a început, vineri, o campanie adresată turiștilor și agenților economici din Vama Veche și 2 Mai, numită „No more free hugs” pentru responsabilizarea acestora în contextul creșterii semnificative a îmbolnăvirilor de COVID 19 în România.

„Menține Vama Veche și 2 Mai „safe” toată vara lui 2020! Respectă regulile!” Este îndemnul primăriei Limanu, de care aparțin cele două destinații turistice, atât de aglomerate vară de vară. În contextul pandemiei, obiceiurile originale din Vamă, precum „liber la îmbrățișări„ sau „un sărut pentru 1 leu”, par să devină amintire, tocmai din teama de „transmitere comunitară”, pomenită în mod repetat de autorități.

Plus că se anunță un week-end în care armate de polițiști și inspectori vor lua la puricat agenții economici de pe litoral dar și pe turiștii care, în spații închise, nu vor respecta măsurile impuse prin lege, distanțarea fizică și purtarea măștilor. „Autoritățile centrale au transmis că vor avea acțiuni ample de control, pe tot litoralul. Este important să respectăm, cu toții, regulile și împreună – autorități, agenți economici și chiar turiști –  să ne asigurăm că aceste două localități nu se transformă în focare!”, transmite primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

„Poate nu crezi în virusul Sars-Cov 2, sau poate crezi că nu este periculos. Însă virusul nu dispare vara sau atunci când pleci în concediu. Nerespectarea regulilor, indiferența sau extravaganțele îi pot pune în pericol pe cei de lângă tine. Pe cei de acasă și pe cei care locuiesc permanent aici, în sat!, atenționează primăria Limanu, în afișele puse din loc în loc.

„Vama Veche și 2 Mai formează  cea mai frumoasă comunitate de pe litoralul românesc!  Este important să avem grijă unii de ceilalți!”, spune primarul Daniel Georgescu precizând că în situația atipică în care trăim,“paza bună trece primejdia rea”.  „De aceea,  mesajul verii 2020 pentru Vama Veche și 2 Mai este: No more free hugs”, susține Daniel Georgescu, primarul Comunei Limanu.

Astfel, pentru informarea și conștientizarea turiștilor, Primăria Limanu distribuie tuturor agenților economici afișe și fly-ere prin care sunt reamintite regulile de igienă. De asemenea, au fost organizate întâlniri cu agenții economici care își desfășoară activitatea în 2 Mai și Vama Veche și reprezentanți ai DSP Constanta și Inspectoratul Judetean de Poliție. În paralel, pe rețelele de socializare  sunt publicate regulile impuse de autorități pentru a limita extinderea virusului.

„Ne dorim să menținem Vama Veche și 2 Mai ca destinații sigure de vacanță, însă eforturile nu pot fi numai ale autorităților și agenților economici. Avem nevoie ca turiștii să fie responsabili și să conștientizeze că îi pot pune în pericol pe cei dragi, dar și pe cei care locuiesc aici. Am încercat să găsim un mesaj potrivit cu specificul zonei și să ieșim din zona instituțională, mai ales pentru că ne adresăm unui public tânăr și non-conformist”, a mai spus Daniel Georgescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: