Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărata toamnă vine în octombrie
Adevărata toamnă vine în octombrie

Adevărata toamnă vine în octombrie

Ultimele zile ale lui septembrie vor fi la fel de însorite ca şi până acum. Aversele vor veni însă de luna viitoare, cu mult vânt şi frig în toată ţara.

Niciun un strop de ploaie nu va cădea până la începutul lunii octombrie, anunţă meteorologii. Vremea la sfârşit de septembrie va fi la fel de caldă ca şi până acum, cu temperaturi de până la 26 de grade Celsius.
Dacă în majoritatea regiunilor ţării vremea se va înscrie în limitele normale ale acestei perioade, în sudul ţării va fi mai cald, cu minime de 13 grade Celsius şi maxime de 28.
Înnorări mai accentuate vor fi în Moldova, însă nu va fi urmă de ploaie. În regiunile muntoase, va fi răcoare şi cer închis, vântul fiind însă supărător, pentru că va bate mai tare. În Dobrogea şi Muntenia vremea va fi frumoasă, la fel şi în Banat şi Oltenia.
Veste pentru agricultori: se termină, în sfârşit, seceta
Meteorologii au mai anunţat că seceta, care a dat bătăi de cap agricultorilor, începând cu mijlocul lunii august, se va termina odată cu luna septembrie. În primele zile din octombrie, specialiştii anunţă averse în toate regiunile ţării, dar mai ales în zona Moldovei, unde cantitatea de precipitaţii va depăşi mediile anuale.
Temperaturile vor scădea, iar dimineţile vor fi de-a dreptul friguroase. Vremea se va redresa însă de la mijlocul lui octombrie, când sunt anunţate temperaturi ridicate şi zile însorite, cu temperaturi ceva mai ridicate decât mediile obişnuite din această perioadă.
Previziuni: prima ninsoare vine în noiembrie
Potrivit prognozelor pe termen lung, luna noiembrie va aduce temperatura de 0 grade în toată ţara şi tot atunci va cădea şi prima ninsoare, în zonele muntoase şi în zona Carpaţilor de Curbură.
Regiunea de sud a ţării va fi ferită de schimbările bruşte ale vremii, asta pentru că, pe tot parcursul lunii, temperaturile vor fi scăzute, dar constante.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News