Evenimentul Zilei > Actualitate > Acţiuni de protest împotriva sectei „Copiii Domnului”
Acţiuni de protest împotriva sectei „Copiii Domnului”

Acţiuni de protest împotriva sectei „Copiii Domnului”

Timişorenii care locuiesc pe strada Carol Davilla au aflat în această dimineață că sunt vecini cu adepţii sectei „Copiii Domnului”, implicată, în SUA şi în Europa, în diverse scandaluri sexuale care implică şi pedofilia.

Câteva zeci de afişe care condamnă pedofilia, practică pentru care gruparea este anchetată în străinătate, au fost lipite pe pereţii şi gardurilor caselor din zonă.
Pe afişe a fost scris „Opriţi pedofilia şi incestul. Pedofilii nu sunt în siguranţă în oraşul nostru”, iar odată cu ele, peste 30 de copii ale articolului „Copiii Domnului”, şapte mirese pentru şapte sectanţi”, publicat în ediţia de luni a EVZ au fost lăsate în cutiile poştale.
„Autoritățile ar trebui să intervină”
Zeci de părinţi care îşi duceau copiii la grădiniţa din vecinătatea casei „Copiilor Domnului” au aflat oripilaţi vestea.
„Este groaznic. Autorităţile statului ar trebui să intervină, oamenii aceştia ar trebui arestaţi. Noi nu ne-am dat seama la ce riscuri ne-am expus copiii, aducându-i pe strada asta, singurul lucru care mă linişteşte este că grădinița este cu uşile închise, au sonerie și cameră video”, ne-a declarat Ramona Judeanu, o mămică de 27 de ani.
Peste drum, câţiva bărbaţi din zonă comentau revoltați situația. „Sectanţii aceştia sunt un pericol pentru comunitate”, susţine Gavril Lazăr, 58 de ani, bunicul unui copil de 10 ani.
„Am văzut că umblă lumea aici, ei stau cam de un an în casă, şi vin aici copii şi tineri, cam la 30 de ani. Nu pot înţelege ce plăcere e şi asta să faci sex cu copii, aşa ceva nu permite nici religia, nici Biblia”, adaugă George Giurgiu, de 48 de ani.
„Oamenii trebuie să afle”
Acţiunea de azi noapte a fost organizată de un grup de tineri autointitulați „Naţionaliştii Autonomi”.
„Oamenii trebuie să afle cine sunt vecinii lor discreţi şi ce lucruri odioase se întâmplă în vecinătatea lor, trebuie să ştie că nici copiii lor nu mai pot fi în siguranţă”, ne-a declarat un membru al grupului. 
Tinerii susțin că au organizat această acțiune deoarece au fost şocaţi de antecedentele penale ale sectei. „Uitaţi-vă la antecedentele criminale ale sectei. Abuzând copiii la vârste atât de fragede, odată ajunşi la maturitate şi conştientizând mediul otrăvit în care au trăit şi copilăria furată de proprii părinţi, au ajuns să îi ucidă şi apoi să se sinucidă. Nu vrem să se mai ajungă la asta. Pedofilii trebuie să plece. Ne vom lupta cu ei până îi vom învinge. Vom căuta sprijin şi solidaritate oriunde, numai să îi vedem plecaţi, iar copiii eliberaţi din ghearele părinţilor denaturaţi. E trist că patru ani de zile au trăit nestingheriţi în oraşul ăsta şi numai ancheta EVZ a scos la iveală atrocităţile din spatele zidurilor groase ale vilei şi a gardului de fier forjat de pe strada Carol Davilla. E revoltător că au ajuns să acceseze donaţiile unor instituţii publice care deşi falimentare au ajuns să împartă cu dărnicie ultima leţcaie a contribuabililor”, a declarat alt membru al grupării „Naţionaliștii Autonomi”.
Poliţia a demarat o anchetă, „sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare”, potrivit declarației  Marinelei Apostolache, ofiţerul de presă al Poliției Timiş.