Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident naval, cu turiști răniți, pe Dunăre. Coliziune între un vapor și o navă de croazieră
Accident naval, cu turiști răniți, pe Dunăre. Coliziune între un vapor și o navă de croazieră

Accident naval, cu turiști răniți, pe Dunăre. Coliziune între un vapor și o navă de croazieră

Cel puțin trei turiști străini au fost răniți în urma unui accident naval petrecut în această dimineață pe Dunăre în apropiere de Isaccea unde un cargo sub pavilion Panama s-a ciocnit de o navă de croazieră sub pavilion Malta. Polițiștii din Tulcea investighează cauzele producerii evenimentului naval.

S-a întâmplat, în această dimineață, pe Dunăre, în apropiere de Mila Marină 43, când un cargo, sub pavilion Panama, fără încărcătură, s-a ciocnit de nava de croazieră „Prințesa Isabela”, sub pavilion Malta, care avea la bord 165 de pasageri.  În urma impactului puternic dintre cele două nave, șase cabine de la etajul al doilea ale navei de croazieră au fost distruse.

Mai multi turiști, între care trei femei cu traumatisme la umăr și abdomen, au avut nevoie de îngrijiri medicale. După incident, cargoul a rămas la locul producerii accidentului. Nava de croazieră și-a continuat drumul ajungând la Tulcea unde pasagerii răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați, în stare stabilă, la spital.

Autoritățile in Tulcea spun că în urma evenimentului naval nu s-a produs poluarea mediului sau blocarea șenalului navigabil. Polițiștii efectuează cercetări pentru a afla cauza producerii incidentului și au întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă. (Foto IPJ Tulcea)