Accident mortal la metroul din Washington | VIDEO

Accident mortal la metroul din Washington | VIDEO

Şapte oameni au murit şi peste 70 au fost răniţi, după ce două trenuri s-au ciocnit la Washington DC, scrie BBC.

Iniţial agenţiile de presă anunţau 9 morţi. Primarul Washington-ului, Adrian Fenty, a dat bilanţul oficial: 7 morţi şi peste 70 de răniţi dintre care două persoane sunt în stare gravă. Tragedia s-a petrecut după ce vagoanele unui tren, care staţiona, au ajuns unele deasupra celorlalte când un alt tren le-a lovit din spate. Mecanicul trenului aflat în mişcare, o femeie, se află printre cei care au murit în coliziune.

Accidentul, cel mai grav din cei 33 de ani de activitate a sistemului de metrou, a avut loc la ora locală 17.00 şi s-a produs la o oră de vârf în nord-estul aglomeraţiei urbane lângă staţia Fort Totten din apropierea limitei dintre oraşul Washington şi statul Maryland, pe o secţiune a liniei aflată la suprafaţă. Este al treilea accident de metrou în numai nouă luni. Luna trecută 50 de oameni au fost răniţi într-un accident la metrou  în Boston, iar în septembrie anul trecut 25 de oameni au murit la Los Angeles.

Preşedintele Barack Obama a emis un comunicat în care preciza: "Eu şi Michelle am fost întristaţi de teribilul accident din nord-estul oraşului Washington DC. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile şi prietenii celor loviţi de această tragedie".

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproximativ 200 de pompieri au participat la operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor, a spus şeful departamentului de pompieri din Washington, Dennis Rubin, care a adăugat că 76 de persoane au primit ajutor medical la faţa locului, nouă dintre ele fiind transportate de urgenţă la spital cu răni grave.  Cauzele accidentului sunt încă neclare, au anunţat autorităţile locale. Potrivit Washington Post, o defecţiune a sistemului de semnalizare ar fi cauza accidentului. Trenurile de metroul sunt echipate cu un sistem computerizat de semnalizare menit să prevină coliziunea.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 16:27