Evenimentul Zilei > Actualitate > ABBA, din nou împreună
ABBA, din nou împreună

ABBA, din nou împreună

Grupul suedez ar putea reveni pe scenă în formulă completă după aproape 30 de ani de la despărţire, au anunţat, astăzi, doi dintre membrii săi.

ABBA, una dintre cele mai de succes trupe din istorie, s-a bucurat de glorie şi după anul destrămării, 1982, graţie liniei melodice deosebite, a versurilor sugestive, dar şi a costumaţiei satinate şi a frizurilor, inspiraţie pentru multe alte formaţii.
Recent, trupa a revenit în topul preferinţelor odată cu musicalul "Mamma Mia!" care, în scurt timp, a devenit un film de succes. Cu toate acestea, cvartetul ABBA, format din Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad şi Agnetha Fältskog, a refuzat, în 2000, posibilitatea de a câştiga aproximativ un miliard de dolari, în urma unui turneu mondial.
Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au răspuns afirmativ publicaţiei The Times care a sugerat posibilitatea reunirii în cadrul unui concert cu un număr restrâns de invitaţi, care să fie transmis în întreaga lume.
"De ce nu?" a fost răspunsul lui Anderrson la sugestia ziariştilor. El a adăugat, însă, cu nu mai ştie nimic despre cariera artistică a colegeleor de trupă, singura de care este sigur fiind Frida.
"Nu ştiu dacă fetele mai cântă, dar, ştiu că Frida a mai fost prezentă prin studioul de înregistrări. Reunirea în aceste condiţii nu mi se pare deloc o idee rea", a afirmat Benny.
În trecut, cei doi băieţi ai trupei au fost categorici şi au răspuns negativ ofertelor de reunire. În urmă cu doi ani, Ulvaeus spunea:
"Nu vom mai apărea niciodată împreună pe scenă. Nu avem niciun motiv să ne reunim. Banii nu ne motivează şi am dori ca oamenii să îşi amintească de noi aşa cum eram – tineri, exuberanţi, plini de energie şi ambiţioşi".
În ceea ce o priveşte pe Lyngstad, aceasta s-a căsătorit cu un prinţ german şi, în prezent, locuieşte în Alpii Elveţieni iar, din relatările publicaţiei The Times, pare să răspundă favorabil ideii de reunire a trupei.
ABBA a fost o formaţie suedeză de muzică pop activă din 1972 până în 1982. Cvartetul au dominat clasamentele muzicale mondiale între mijlocul anilor 1970 şi începutul anilor 1980. Titulatura formaţiei este un acronim, provenind de la iniţialele prenumelor celor patru protagonişti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News