Evenimentul Zilei > Actualitate > Andre Ward l-a învins pe Carl Froch şi a câştigat Super Six. Se va bate cu Bute?
Andre Ward l-a învins pe Carl Froch şi a câştigat Super Six. Se va bate cu Bute?

Andre Ward l-a învins pe Carl Froch şi a câştigat Super Six. Se va bate cu Bute?

Început în urmă cu mai bine de doi ani, turneul de box Super Six, rezervat celor mai valoroşi supermijlocii ai lumii (mai puţin românul nostru Lucian Bute, neinvitat), şi-a desemnat învingătorul. Acesta e americanul Andre Ward, care l-a învins pe britanicul Carl Froch printr-o deceizie unanimă la puncte.

Partida dintre Andre Ward, numărul doi mondial şi deţinătorul titlului WBA, şi Carl Froch, al treilea în lume şi cel care deţinea centura WBC, s-a disputat la "Boardwalk Hall", Atlantic City, New Jersey, Statele Unite ale Americii.
"Este incredibil, nu îmi vine să cred, am reuşit. Nu ştiu cine va fi următorul meu adversar. Poate fi oricine. Voi sta de vorbă cu staff-ul meu şi vom vedea ce e de făcut", a spus, la final, Andre Ward, cel care a celebrat în ring victoria, alături de soţie şi de cei trei copii ai lor.
Meciul a fost unul de înaltă ţinută, spectaculos, victoria americanului Andre Ward fiind una fără dubii.
Ward a boxat excelent, a punctat în permanenţă, a ieşit bine din clinciuri şi nu i-a dat posibilitatea britanicului Carl Froch să-şi pună în valoare aproape niciun moment dreapta sa de temut.

Arbitru în ring la finala Super Six a fost celebrul Steve Smoger. Acesta nu a intervenit în primele 7 reprize în lupta celor doi titani decât de TREI ori.
Cei trei judecători care au oficiat în această noapte l-au văzut învingător pe Andre Ward.
Ei au punctat astfel: Craig Metcalfe 115-113, John Keane 118-110 şi John Stewart 115-113.
Americanul Andre Ward rămâne astfel neînvins la profesionişti şi, pe lângă titlul WBA, pe care îl deţine din noiembrie 2009, el a pus mâna şi pe cel WBC.
Britanicul Carl Froch a contabilizat în această noapte a doua înfrângere din carieră.
Singurul care se lăuda până acum că l-a bătut pe Carl Froch era danezul Mikkel Kessler. "Viking Warrior" s-a impus în aprilie 2010, în cadrul turneului Super Six, tot la puncte.
Lucian Bute, numărul 1 mondial la categoria supermijlocie şi deţinătorul titlului IBF, a spus în nenumărate rânduri că aşteaptă să se confrunte cu cel care se va impune în Super Six.
N-ar fi exclus însă ca Bute să fie ocolit de Ward, mai ales că britanicul Carl Froch şi-a manifestat imediat după meci dorinţa de a disputa revanşa.

Iată cărţile de vizită ale celor doi finalişti ai Super Six:

ANDRE WARD
Data, locul naşterii: 23.02.1984, San Francisco, California, SUA
Reşedinţa: Oakland, California
Poreclă: S.O.G.
Înălţime: 183 cm
Palmares: victorii 25 (KO 13) + pierdute 0 (KO 0) + egaluri 0 = 25 meciuri

CARL FROCH
Data, locul naşterii: 2.07.1977, Nottingham, Nottinghamshire, Anglia
Reşedinţa: Nottingham, Nottinghamshire, Anglia
Poreclă: The Cobra
Înălţime: 185 cm
Palmares: victorii 28 (KO 20) + pierdute 2 (KO 0) + egaluri 0 = 30 meciuri
Turneul de box Super Six, organizat de platforma digitală Showtime, a cuprins 6 dintre cei mai buni boxeri ai lumii la categoria supermijlocie, Arthur Abraham, Mikkel Kessler, Carl Froch, Andre Ward, Allan Green (care l-a inlocuit pe Jermain Taylor, retras din turneu) şi Andre Direll.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/iRfpElooKUE" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: