Întreaga operaţiune de salvare a durat câteva ore bune, din cauza vremii şi a reliefului accidentat. Astăzi, pacienta va fi transefrată de la Clinica de Arși a Spitalului Județean din Timișoara, unde a fost internată, la o unitate medicală de profil din Ungaria.

„Evenimentul s-a produs în jurul orei 14.00. E puţin ciudat cum fulgerul a lovit-o pe fată, când în zonă erau stâlpi metalici de marcaj. La câteva clipe după eveniment, colegii mei care se aflau în refugiul Salvamont au intervenit. Fulgerul a lovit victima în zona gâtului şi s-a descărcat prin călcâi în pământ. Tânăra (în vârstă de 27 de ani – n.red.) avea o hemoragie masivă pe care salvamontiştii au reuşit să o oprească. Fulgerul a lovit-o foarte aproape de trahee. După aceea s-a cerut intervenţia elicopterului SMURD. Aparatul a ajuns destul de repede, pilotul a survolat zona şi, din cauza curenţilor de aer puternici, a decis că aterizarea ar fi fost prea riscantă. Apoi s-a solicitat Ambulanţa. Maşina plecată de la Haţeg, a ajuns în aproximativ o oră şi jumătate în Poiana Pelegii, unde victima a fost coborâtă de Salvamont, pe targă. Mai devreme nu prea avea cum să ajungă ambulanţa pentru că distanţa, de la Haţeg, este de 70 de kilometri, iar ultimii 20 de kilometri ai drumului până în Poiana Pelegii sunt făcuţi praf”, spune şeful Serviciul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Acesta adaugă că, după informaţiile sale, tânăra din Ungaria a ajuns duminică după-amiază la spitalul din Deva, după care a fost transferată la Timişoara, unde s-ar afla în stare stabilă şi unde i se fac acum investigaţii medicale suplimentare.Turista lovită de fulger, duminică, în Retezat va părăsi luni România, ea urmând să fie transferată la o clinică de profil din Ungaria.
Potrivit medicilor, femeia a ajuns noaptea trecută cu  o ambulanță la Timișoara, fiind internată la Casa Austria, în cadrul Secției de Arși. Potrovit medicului ATI de aici, dr. Mirela Sărăndan, starea pacientei este stabilă.
”Pacienta nu are arsuri grave. Imediat după ce a fost internată în secția noastră, ea a fost toaletată și i s-au făcut toate procedurile de tratament, urmând ca azi, după încă o serie de investigații necesare, să fie transferată la o clinică din Ungaria, cu ajutorul unei ambulanțe. Arsurile cauzate de fulger sunt superficiale, însă leziunile conexate sunt mai severe. Femeia are leziuni cerebrale și ne-a comunicat că nu aude, fiindu-i afectat timpanul de la urechea dreaptă”, a declarat medicul.