Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit Nicolae Soare
A murit Nicolae Soare

A murit Nicolae Soare

Nicolae Soare, fost comentator al Departamentului Sport de la Radio România Actualităţi, a încetat din viaţă, la vârsta de 79 de ani. El va fi înmormântat mâine, la Bistriţa.

Nicolae Soare a fost unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din România. Nicolae Soare şi-a început cariera ca jurnalist la Revista Fotbal şi, după o scurtă perioadă, s-a mutat la departamentul Sport al Radiodifuziunii Române.
A ajuns să ocupe inclusiv funcţia de şef al departamentul Sport, fiind considerat "părintele" multor comentatori renumiţi ai emisiunii "Fotbal minut cu minut", unul dintre programele cele mai ascultate ale postului public de radio înainte de 1989. Concomitent cu activitatea de jurnalist sportiv, a fost realizatorul emisiunii "Orele serii".
"A fost cel mai bun camarad al meu în perioada când am fost colegi la Radio. Despre Nicu poţi spune absolut orice. Toate i se potrivesc. Era un profesionist desăvârşit, un om foarte serios. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat, pentru evz.ro, cunoscutul om de radio Dan Voicilă.
Fiul lui Nicolae Soare, care purta acelaşi nume, a jucat fotbal la Steaua, Oţelul şi Gloria Bistriţa, după care s-a stabilit în Germania.