A murit delfinul Mark

A murit delfinul Mark

Vedeta Delfinariului din Constanţa, delfinul Mark, a murit noaptea trecuta, după ce a suferit mai multe infarcte, potrivit necropsiei efectuate în această după-amiază.

Potrivit necropsiei efectuate în această după-amiază, delfinul a suferit o serie de infarcte, ultimul dintre ele aseară la ora 21.00. „Toată cavitatea toracică era plină cu sânge. În rest, absolut toate organele erau perfecte. Şi mai exact, a suferit un infarct coronarian, hemicardul stâng superior era transformat într-o masă gelatinoasă sanguină”, explică rezultatele necropsiei directorul Complexului Muzeaul, Adrian Mănăstireanu.

Directorul complexului a mai adăugat că trupul delfinului va fi transportat mâine la Bucureşti, unde va fi incinerat la firma Protan.

A murit ca un erou

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mark a murit ca un erou, şi-a ţinut toate spectacolele şi abia aseara după ora 23:00 după ce a rămas singur, a eşuat pe platforma de la marginea bazinului şi şi-a dat ultima suflare", a declarat în această dimineaţă pentru EVZ directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa Adrian Mănăstireanu.

El spune că în timpul spectacolului de la ora 15.00, angajaţii săi au observat câteva picături de sânge la Mark, dar delfinul şi-a continuat demonstraţia până la final.

"A primit apoi tratament antihemoragic şi a mâncat două kilograme de peşte. La ora 20:00 era bine, dar după vreo trei ore, cu câteva minute înainte să se stingă, a eşuat pe platforma bazinului, aşa cum fac toţi delfinii care vin pe ţărm, să aibă aer, să nu moară sufocaţi”, povesteşte îndurerat Adrian Mănăstireanu. 

Mark avea aproape 31 ani dintre care 24 i-a petrecut în Delfinariul din Constanţa, fiind răsfăţatul personalului şi mai ales al micuţilor care vară de vară îi urmăreau spectacolele. În fiecare vară, Delfinariul câştiga aproape 300.000 de lei doar din spectacolele oferite de Mark. ŞTIRE PUBLICATĂ LA ORA 10.20 ŞI ACTUALIZATĂ LA ORA 17.40

CITIŢI ŞI:

Delfinul Mark, vedetă de 23 de ani