Evenimentul Zilei > International > A fost identificată cea mai sigură mașină
A fost identificată cea mai sigură mașină

A fost identificată cea mai sigură mașină

A fost identificată cea mai sigură mașină. În 16 ani, nu s-a înregistrat nici măcar un singur accident mortal cu aceasta.

Este vorba de SUV-ul Volvo XC90. În Marea Britanie, modelul suedez nu a fost implicat în niciun accident mortal în cei 16 ani de când se află pe piață. Este o performanță inegalabilă pentru oricare alt model vândut aici.

Specialiștii laboratorului independent Thatcham Research din Regatul Unit arată că datorită sistemului său de frânare automată, Volvo XC90 este, indubitabil, cea mai sigură mașină testată vreodată. Practic, de când se produce și se vinde mașina, niciun șofer sau pasager nu a fost ucis la bordul ei.

SUV-ul a implementat tehnologia de detectare a pericolelor, care îi avertizează pe șoferi în privința potențialelor coliziuni. Sistemul Automomous Emergency Braking (AEB) funcționează bazându-se pe camere, lasere și radare. Acesta poate reduce viteza sau poate opri pentru a evita un impact cu un obiect sau cu un pieton. În prezent, datorită avantajelor pe care le aduce, tehnologia a devenit standard și la alte mașini, precum Mercedes, BMW sau Volkswagen, arată Autoexpert.ro.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: