PSD joacă dur chiar și acum. Cum se duc în fața lui Iohannis

PSD joacă dur chiar și acum. Cum se duc în fața lui Iohannis Sursa: Arhiva EVZ

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, înaintea întrunirii cu PNL, că social-democrații își mențin poziția și că vor merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier. Fără a specifica, însă, numele acestuia.

„De azi dimineață si până acum nu mi-am schimbat părerea. PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier”, a afirmat Ciolacu.

Legat de negocierile cu PNL, care vor avea loc în aceasta după-amiază, Ciolacu a spus că PSD este interesat de măsuri pentru criza din sănătate și energie, dar și eliminarea taxelor pe care PNL le prevăzuse în programul de guvernare depus de Nicolae Ciucă în Parlament.

În PSD sunt vehiculate numele lui Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu pentru funcția de premier.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment. Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări. Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate discuţii au fost pe măsurile care trebuie luate”, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea întâlnirii oficiale cu PNL.

Discuții între PSD și PNL

Reprezentanţii PNL şi cei ai PSD se reunesc, joi, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni. Întâlnirea vine în contextul în care PNL a anunţat că încearcă să contureze o majoritate în jurul unui premier liberal, în timp ce PSD intenţionează să meargă la Cotroceni cu o propunere proprie.

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că mandatul este de a contura o majoritate în jurul unui premier liberal. Tototdată, Cîţu a declarat, după întâlnirea cu liderii USR, că şansele refacerii coaliţiei sunt mari. Surse politice susţin că preşedintele liberal a avansat propriul nume pentru a preluat şefia Guvernului, fiind însă refuzat de către liderii USR.