Dușurile zilnice pot face mai mult rău. Greșelile pe care le facem, explicate de un medic

Dușurile zilnice pot face mai mult rău. Greșelile pe care le facem, explicate de un medicSursa foto: pixabay.com

Cele mai multe persoane preferă să facă, dimineața și seara, un duș rapid. Este bine sau rău? Dr. Nicole James, expert în medicină estetică în Marea Britanie, vine cu sfaturi. Pielea, în special cea uscată, poate avea de suferit de pe urma dușurilor zilnice, spune specialistul. Odată cu apa fierbinte, stratul important de grăsime și umiditate al pielii se pierde. Pelicula acidă care protejează pielea de factorii externi este distrusă cu fiecare duș.

Totodată, dușurile prea intense pot afecta și pielea grasă, însă aceasta din urmă dispune de condițiile necesare pentru a restabili mai rapid stratul acid protector.

Concluzia medicului Nicole James: „Nu sunt necesare dușurile zilnice. Axilele, zona genitală și picioarele pot fi curățate și cu o lavetă. Cei care însă insistă să facă zilnic un duș trebuie să încerce ca acestea să fie cât mai scurte, nu foarte fierbinți și să evite folosirea săpunului de fiecare dată”, a explicat Dr. Nicole James, mirror.co.uk.

Reguli pentru un duș eficient

Medicul mai spune că, un duș total, este atunci când facem totul dintr-o singură lovitură. În această situație, Dr. Nicole James a dezvăluit pașii exacți pe care ar trebui să îi facem pentru a ne asigura că profităm la maximum de timpul petrecut sub duș.

Duș

Duș. Sursa foto:pixabay.com

„Un duș cu de toate nu este o clătire obișnuită, este o sesiune de răsfăț completă în care vă spălați fața, părul și, dacă alegeți, îndepărtați părul de pe corp. Este o experiență pe care, însă, cei mai mulți și-o permit o dată sau de două ori pe săptămână din cauza timpului pe care îl consumă. Iată sfaturile mele pentru a profita la maximum de dușul tău cu totul:

O parte esențială a acestei curățenii complete este spălarea părului. Clătiți-vă bine părul. Balsamul rezidual poate bloca porii, ducând la apariția mătreții. Clătiți bine pentru a vă asigura că pielea rămâne clară și curată. Apoi, treceți la exfoliere. E bine să folosiți mănuși. Puteți folosi și retinolul, însă acesta ar trebui introdus treptat, în special pe pielea feței, pentru a evita iritațiile. Exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii, ajută la estomparea hiperpigmentării și reduce firele de păr încarnate. Retinolul ajută foarte mult la reînnoirea celulelor pielii”.

Hidratarea

După ce v-ați curățat bine, a continuat Dr. Nicole James, este timpul să vă protejați tenul cu o cremă hidratantă de top: „Este recomandat aplicarea cremei pe pielea umedă. Eu recomand și untul de shea pentru a încapsula hidratarea și a consolida bariera pielii pentru o hidratare susținută.

După hidratare, e bine să folosiți un ulei de corp, care reține hidratarea și adaugă o strălucire radiantă, ajutând la menținerea pielii netede și moi pe tot parcursul zilei”.