Dermorexia și rutina de zi de zi care dăunează tenului

Dermorexia și rutina de zi de zi care dăunează tenuluicosmetice / sursa foto: dreastime.com

Dermorexia, noua boală ce afectează tinerii. Cele șase semne că rutina ta anti-îmbătrânire dăunează tenului tău.

Căutarea celor mai bune tratamente de înfrumusețare poate deveni o obsesie

Dermatologii și medicii esteticieni avertizează că această căutare a perfecțiunii poate deveni o obsesie. Experții observă o creștere alarmantă a femeilor de vârstă mijlocie afectate de o nouă afecțiune, „dermorexia”.

Aceasta este o preocupare obsesivă pentru utilizarea unor cantități excesive de tratamente pentru îngrijirea pielii ca urmare a unei rutine elaborate de frumusețe. Ironia face ca aplicarea prea multor produse, multe dintre ele având ingrediente active dure, să provoace sau să agraveze afecțiuni ale pielii precum acneea, eczema, dermatita, rozaceea și psoriazisul.

„Am fost martoră la oameni care cheltuiesc peste 2.000 de lire sterline pe lună pe produse de îngrijire a pielii”, spune Dr. Penelope Tympanidis, dermatolog consultant pe Harley Street. â

Dermorexia din ce în ce mai răspândită în rândul tinerilor

Dermorexia a fost observată pentru prima dată în rândul adolescenților și tinerilor adulți, când influencerii de frumusețe, cunoscuți sub numele de „Sephora Kids”, au început să împărtășească rutinele lor de îngrijire a pielii în 12 pași pe TikTok.

Acum este răspândit în rândul femeilor de vârstă mijlocie care caută o piele fără pori și strălucitoare pentru a imita filtrele pe care le folosesc pe rețelele sociale.

Dermorexia se manifestă în mai multe moduri, iar condițiile de piele menționate mai sus sunt frecvente. Dar Dr. Tympanidis spune că cazurile tipice pot varia de la o piele ternă, supraîncărcată, predispusă la puncte negre și acnee, până la o piele super sensibilizată, roșie și adesea descuamată.

Pașii care duc la dermorexie

Sufereți de dermorexie? Iată simtomele pe care le poți avea:

Deodată, suferi de o piele sensibilă sau reactivă. Probleme noi, cum ar fi erupțiile cutanate, roșeața și dermatita, sunt adesea atribuite utilizării excesive a produselor. Utilizarea excesivă a produselor occlusive – concepute pentru a reține umiditatea – poate obstrucționa porii, provocând acnee inflamatorie. Dacă îți place să aplici produse în straturi, folosește produse non-comedogenice care nu vor perturba funcția pielii. Încercați mărci precum La Roche Posay, Cerave, Cetaphil, Neutrogena, Dermalogica și Eucerin.

Consulți mai mulți experți în dermatologie, fără succes. Aceasta este un „steag roșu”, spune Dr. Wassim Taktouk. „Dermorexicii pe care i-am întâlnit îmi spun invariabil că li s-au prescris diferite produse de la mulți medici pe care îi consultă.”

Ești obsedat de a obține 'piele de sticlă'. Hashtag-urile 'piele de sticlă' sau 'piele de delfin' de pe rețelele sociale au fost acuzate că contribuie la creșterea dermorexiei. „Aceste imagini nu sunt realiste și implică de obicei o persoană care își unge pielea cu ulei și folosește un ring light bun”, spune esteticianul Teresa Tarmey.

Alte semne ale afecțiunii

Ochii îți sunt umflati. „În jurul zonei orbitale ai și vase de sânge mici care se pot dilata și se pot umple temporar din cauza utilizării excesive a cremelor pentru ochi bogate,” spune Dr. Tympanidis. „Tamponați ușor o cantitate de dimensiunea unei boabe de mazăre de cremă pentru ochi pe osul peri-orbital (vârful osului obrazului) și lăsați-o să se disperseze în zonă, în loc să o întindeți pe pleoape.”

Ai dulapuri pline de produse nefolosite. Cele mai multe produse de îngrijire a pielii din comerț, cu active stabilizate, au o durată de valabilitate și își pierd eficacitatea după doi ani, deși cele 'organice' pot dura doar șase luni. „Oamenii își risipesc banii și își compromit starea pielii”, spune Dr. Emma Craythorne, care susține trei pași de îngrijire a pielii dimineața (demachiant, hidratant și protecție solară) și doi seara. (cleanser and overnight treatment moisturiser).

Examinezi cu atenție mici schimbări ale feței tale. „Am trecut de la pacienți care aveau așteptări nerealiste cu privire la ceea ce se poate realiza cu îngrijirea pielii, la mulți care sunt convinși că există ceva în neregulă cu fața lor”, spune Dr. Taktouk

Doctorul dermatolog declară pentru Daily Mail că „o mare parte din munca mea acum este să îi asigur pe pacienți că pielea lor arată perfect normal și apoi să îi ajut să își simplifice rutinele.”

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News