Un medic dermatolog explică care sunt greșelile pe care le facem atunci când ne spălăm pe față

Un medic dermatolog explică care sunt greșelile pe care le facem atunci când ne spălăm pe față

Specialistul a dezvăluit greșeala pe care o fac majoritatea oamenilor când se spală pe față. Este ceva pe care probabil îl vei face fără să-ți dai seama. Aparent, nu este benefic ca pielea de pe față să fie spălată în fiecare zi. De fapt, poate provoca mai mult rău decât bine, mai ales dacă te lupți cu acneea sau pielea grasă.

Doctorul dermatolog Eva Melegh a dezvăluit cele cinci motive pentru care spălatul zilnic pe față poate produce mai multe probleme. Persoanele cu acnee produc niveluri mai mari de sebum. Aceasta este o substanță uleioasă care acoperă și hidratează pielea și este foarte importantă pentru a menține pielea sănătoasă.

Dr. Melegh a spus: „Spălarea feței cu detergenți și solvenți prezenți adesea în săpunurile faciale și în demachiantele pentru pielea grasă îndepărtează uleiurile naturale de pe suprafața pielii, lăsând-o mai uscată și, astfel, va determina adesea organismul să producă și mai mult sebum pentru a compensa. Curățarea feței cu un ulei de curățare facială non-comedogen, urmată de o exfoliere blândă o dată la 1-2 zile este mai bună decât spălarea zilnică cu săpunuri faciale care vizează dizolvarea grăsimilor.”

Nu sebunul cauzează acneea

Excesul de sebum nu este ceea ce cauzează acneea, așa că spălarea pe față în fiecare zi nu va rezolva cauza principală. Problema reală este oxidarea sebumului atunci când este aproape de suprafața pielii. Acesta se amestecă cu aerul și bacteriile, ceea ce o face să devină „râncedă” și duce la blocaje și inflamații care, la rândul lor, provoacă pete. De fapt, trebuie să opriți oxidarea sebumului, mai degrabă decât să-l spălați în fiecare zi.

DrMelegh a spus: „Dacă sebumul este lăsat să curgă liber și nu este spălat în mod constant, rezultatul final va fi că treptat organismul se va regla singur și va începe să producă mai puțin sebum.Paradoxul este că persoanele cu pielea grasă și acnee încep prin a-și spăla pielea mai mult, ceea ce, la rândul său, crește de fapt producția de sebum.Curățarea pielii folosind un exfoliant blând o dată pe zi și urmată cu un ser purificator de sebum este o modalitate mai bună de a controla producția de sebum și de a ajuta la prevenirea formării coșurilor și a acneei.”

Dacă suferiți de rozacee și sensibilitate a pielii, spălarea feței cu apă poate înrăutăți starea acesteia.  Apa conține clor și dacă aveți pielea foarte sensibilă predispusă la rozacee, aceasta poate declanșa erupții cutanate.Dr. Melegh a adăugat: „Dar la fel de important este diferența de temperatură a utilizării fie a apei calde, fie a apei rece pentru a vă spăla fața, care poate declanșa, o apariție a rozaceei din cauza dilatației vasculare a celulelor sanguine de sub suprafața pielii.Curățarea fără apă cu o cremă-demachiant hidratantă pentru pielea foarte sensibilă este mult mai benefică pentru pielea predispusă la roșeață și rozacee decât spălarea zilnică a feței.”

Cum poți scăpa de punctele negre

Spălarea pe față în fiecare zi poate elimina bacteriile bune și apoi face pielea și mai uscată. Bacteriile care protejează și mențin bariera pielii, ceea ce ține bacteriile rele șiblochează umiditatea și previne uscarea.Dr. Melegh a spus: „Bariera cutanată este crucială pentru menținerea pielii hidratate și suplă. Persoanele care sunt predispuse la eczeme au adesea o funcție de barieră a pielii compromisă genetic.Așadar, eliminarea bacteriilor bune ale pielii care ajută la repararea unei bariere a pielii deteriorate sau compromise nu va face decât să înrăutățească lucrurile.Dacă suferiți de piele uscată, spălarea zilnică a feței poate duce la și mai multă uscăciune”.

DrMelegh a explicat: „Porii deschiși și punctele negre ale pielii pot fi cauzate atât de genetică, dar și de lipsa elasticității și a producției de colagen în piele în sine.Înlăturarea uleiurilor esențiale ale pielii prin spălarea zilnică a feței poate face pielea mai puțin elastică și, prin urmare, lasă porii mai deschiși.” Dermatologul a spus că este mai bine să te exfoliezi ușor o dată la două-trei zile dacă ai pielea normală, sau la fiecare una-două zile dacă ai tenul gras.Acest lucru curăță porii, dar lasă pielea hidratată, potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News