Câteva remedii naturale prin care poți scăpa de acnee. Un medic dermatolog le explică pas cu pas

Câteva remedii naturale prin care poți scăpa de acnee. Un medic dermatolog le explică pas cu pas Sursă: Kreangkrai Indarodom | Dreamstime.com

Acneea poate fi o afecțiune frustrantă a pielii cu care multe persoane se luptă. Potrivit NHS, 95% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani sunt afectate de acnee „într-o oarecare măsură”. Deși este mai probabil să te lovească în anii adolescenței, aproximativ trei la sută dintre cei peste 35 de ani încă sunt afectați.

Afecțiunea provoacă puncte dureroase și pete care pot fi dificil de tratat. Medicii de familie pot prescrie medicamente în cele mai severe cazuri. Dar dacă tot te lupți singur cu această afecțiune, ai încercat și remediile la domiciliu ? Deși sună ca o poveste, un dermatolog a dezvăluit câteva remedii care funcționează.

Mehmet Göker, specialist în dermatologie la Clinica Vera din Turcia, un important spital de transplant de păr și chirurgie estetică, a oferit câteva sfaturi. „Pentru crizele de acnee, o compresă rece poate ajuta la reducerea inflamației și durerii, ajutând atât cu durerea, cât și cu aspectul, mai degrabă decât la îndepărtarea totală a petei. Este important să nu aplicați gheață direct pe piele, ci să o înfășurați într-o cârpă sau într-un prosop curat înainte de a o pune pe piele pentru mai puțin de un minut, atunci când este necesar.”

Acneea are o serie de cauze, dar este de obicei legată de hormonii care fac pielea să producă mai mult ulei. Prin urmare, ideea de a aplica mai mult ulei pe piele pare nebună. Dar Mehmet a spus: „Conceptul de bază al folosirii uleiului de măsline pe piele este de a dispersa uleiurile naturale ale corpului care produc acnee, descompunând impuritățile întărite. Fiind în mod natural bogat în vitamine și antioxidanți, puteți evita să vă dezlipiți pielea de toate proprietățile sale naturale, obținând un echilibru. Începeți prin a masa uleiul de măsline în piele timp de câteva minute înainte de a aplica o cârpă cu apă caldă pentru a curăța fața.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceaiul verde are o serie de beneficii pentru sănătate, de la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral până la promovarea pierderii în greutate. Deci nu este de mirare că Mehmet îl recomandă și pentru piele. „Pentru a utiliza ceaiul verde, scoateți frunzele din pliculețe de ceai și udați-le înainte de a le amesteca cu aloe vera sau miere pentru cele mai bune rezultate, aplicând amestecul pe față și lăsați-l până la 20 de minute. Fiind bogat în epigalocatechină, care s-a dovedit că îmbunătățește aspectul pielii, producția de creștere a bacteriilor este oprită pentru a îmbunătăți starea pielii.”

Sursa: aimsindia.com

Probabil că sunteți familiarizat cu aloe vera ca remediu pentru arsurile solare. Dar are și alte utilizări dincolo de pielea arsă de soare. „Aloe vera a fost folosită mii de ani datorită proprietăților sale antiinflamatorii naturale. Pe lângă calmarea pielii, este excelentă pentru răni, iritații și cicatrici, ajutând ușor pielea să se recupereze, reducând în același timp semnele fizice de deteriorare. S-a demonstrat că ingredientul reduce hiperpigmentarea cicatricilor lăsate de acnee atunci când este aplicat de câteva ori pe zi, oferind rezultate eficiente fără a irita pielea cu substanțe chimice.”

Mierea și uleiul de cocos: produsele care îți pot schimba viața

În fiecare casă există bicarbonat de sodiu undeva în dulapuri. „Amestecând bicarbonat de sodiu cu apă pentru a face o pastă, amestecul poate fi aplicat direct pe piele pentru a trata umflăturile. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui lăsat timp de aproximativ douăzeci de minute, adesea întărindu-se pe piele, înainte de a fi clătit cu apă curată.” Nivelurile alcaline din bicarbonatul de sodiu pot usca pielea, așa că ar trebui să hidratezi imediat zona după ce ai aplicat tratamentul.

Încă una dintre cele mai bune ingrediente naturale este mierea, care are proprietăți antibacteriene naturale, ceea ce înseamnă că poate ajuta la uciderea bacteriilor. Mehmet a spus că principalul beneficiu pentru acnee este „ameliorarea oricărei dureri și roșeață de la erupții. Înainte de a te grăbi spre dulapurile din bucătărie, asigură-te că aplici doar miere naturală. Folosește un tampon de bumbac pentru a aplica mierea pe zonele afectate (sau acoperind fața complet dacă este necesar) înainte de a o clăti aproximativ zece minute mai târziu.”

„Fiind un favorit din toate timpurile în lumea trucurilor de frumusețe, nu este de mirare că uleiul de cocos poate fi folosit și pentru a ajuta la acnee.” Uleiul de cocos conține acid lauric, care este plin de proprietăți antibacteriene naturale. Poate ajuta la combaterea bacteriilor pentru a oferi rezultate antimicrobiene, antifungice și antiinflamatorii. „Încălzind ușor uleiul în mână pentru a-l lichefia, acesta poate fi masat în piele și lăsat peste noapte să se absoarbă”, a declarat Mehmet potrivit The Sun.