În premieră, alertă de terorism intern în SUA

În premieră, alertă de terorism intern în SUA

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a emis pentru prima dată o alertă cu privire la riscul violențelor extremiste.

În premieră, alertă de terorism intern în SUA. Statele Unite sunt sub tensiune. Guvernul american a emis miercuri o alertă antitero în fața riscului unor noi „violențe extremiste”. Din partea celor care se opun președintelui Joe Biden.

Alerta a fost emisă la trei săptămâni după atacul de la Capitoliu, în Washington. În același timp, autoritățile judiciare au anunțat inculparea unui partizan al lui Donald Trump.

După ce au descoperit cinci bombe artizanale și a unui arsenal. Pe care intenționa, conform acuzațiilor, să-l folosească împotriva democraților, scrie 20 Minutes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuși, departamentul Securității Interne a asigurat că alerta emisă nu este motivată de „informații despre un complot credibil specific”.

Mai degrabă, de un „climat de amenințări sporite” prezent în SUA. Și care va dura câteva săptămâni.

Departamentul invocă „extremişti violenţi care se opun exercitării autorităţii guvernamentale şi tranziţiei prezidenţiale”. Care au „și alte nemulțumiri alimentate de narațiuni false”.

Și care „pot continua să se mobilizeze și să incite la săvârșirea actelor de violență”.

În premieră, alertă de terorism intern în SUA. O schimbare în administrația Biden

Ministerul Securității Interne publică în mod regulat aceste avertismente. Dar acestea sunt de obicei legate de amenințări de origine străină, în special jihadiste. Ultimul avertisment se referea la Iran.

Noul mesaj pare, așadar, să indice o schimbare în administrația Biden. Joe Biden a jurat să învingă „supremația albă și terorismul intern”. Însă noua alertă se abține însă de la astfel de etichetări.

Dar alerta observă extremiștii animați de mai multe motivații. În special de „furia față de restricțiile legate de COVID-19”. Și față de rezultatele alegerilor prezidențiale”. Extremiști „care au conspirat deja anul trecut și, uneori, au atacat clădirile oficiale”.

Unii „ar fi putut fi galvanizați de intruziunea din 6 ianuarie” în Capitoliu, adaugă ministerul.