Evenimentul Zilei > EVZ Special > Consternare în SUA. Biden o rupe cu Obama și îi calcă pe urme lui Trump
Consternare în SUA. Biden o rupe cu Obama și îi calcă pe urme lui Trump

Consternare în SUA. Biden o rupe cu Obama și îi calcă pe urme lui Trump

Președinții Statelor Unite  sunt tot timpul în lumina reflectoarelor. Până și cel mai mic gest este comentat zile în șir. Până și îmbrăcămintea și accesoriile le sunt analizate până la cel mai mic detaliu.

Consternare în SUA. Ceasul pe care l-a purtat la mână Joe Biden în ziua depunerii jurământului a declanșat o întreagă controversă. E vorba de un Rolex de 7.000 de dolari, nu prea scump având în vedere posibilitățile financiare ale noului președinte american. Mai rău văzut a fost  “mesajul” transmis marelui public.

Consternare în SUA

Președintele SUA nu este primul care poartă un Rolex, împărtășind această preferință cu mai mulți președinți americani. e vorba de  Dwight Eisenhower, Lyndon B. Johnson, Ronald Reagan și, evident, Donald Trump.


Pactul murdar dintre de Gaulle și Stalin. Istoria secretă


Faptul că ceasul a fost manufacturat în Elveția nu a scăpat ochiului de soacră al jurnaliștilor. Aceștia au remarcat că predecesorii democrați ai lui Biden  au ales ceasurile mai modeste, unele dintre ele fabricate chiar în America. S=a vorbit inclusiv despre producția internă, pe care Biden spune că vrea să o promoveze .

Ceasul Rolex Datejust din oțel inoxidabil al lui Biden „este departe de ceasurile obișnuite pe care toți președinții, cu excepția lui Trump, le-au afișat în ultimele decenii” au scris jurnaliștii de la The New York Times, referindu-se la fostul șef al statului pe care l-au criticat fără întrerupere pe tot parcursul mandatului.

 Președinții, ținta criticilor

Ca să fim corecți până la capăt, trebuie spus că jurnaliștii americani cu greu pot fi mulțumiți . Ceasul Timex Ironman al lui Bill Clinton le-a produs un adevărat șoc ziariștilor de la The Washington Post în 1993. Ziarul descria la momentul respectiv alegerea președintelui drept „un ceas digital din plastic. gros ca o cărămidă și frumos ca o hernie”.


Rebeliune în UE. Italienii, spaniolii și francezii formează alianța “Exit”


Republicanul George W. Bush a fost și mai modest purtând un model Timex care costa sub de 50 de dolari.

La rândul său, Barack Obama a mers pe mâna ceasornicarilor americani, precum Shinola din Detroit sau Jorg Gray din California.

Cunoscut pentru gusturile sale costisitoare, Trump s=a afițat în timpul mandatului său cu ceasuri extrem de costisitoare precum Patek Philippe, Rolex sau Vacheron Constantin, scrie South China Morning Post.

Spectrul lui Obama la Casa Albă. Se pot întoarce Statele Unite în timp?