Ce premier va propune PSD în locul lui Orban? Ciolacu este misterios: „Un om ancorat în realitate...”

Ce premier va propune PSD în locul lui Orban? Ciolacu este misterios: „Un om ancorat în realitate...”

Propunerea de premier pe care PSD o va înainta președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care guvernul PNL va fi demis prin moțiunea de cenzură, este un fost social-democrat „ancorat în realitate”.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său are în vedere mai multe propuneri de premier, pe care să le înainteze președintelui, la Cotroceni, în cazul în care Guvernul Orban va fi demis prin moțiune de cenzură. Una dintre acestea este „mai conturată”.

„Avem mai multe nume de prim ministru, unul este mai conturat... Nu mai este membru PSD...a fost membru al Partidului Social Democrat...are un istoric în cadrul PSD. Nu este domnul Dâncu persoana respectivă şi nici Sorin Grindeanu...George Maior este exclus. Eu nu-l cunosc. Periodic când venim cu moțiunea de cenzură, ca să fie imediat dusă într-un alt spaţiu, apare numele George Maior”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că politicianul la care se referă este „un om ancorat în realitate, un om care știe să gestioneze problemele României într-o astfel de perioadă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a subliniat că această propunere va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis care va lua o decizie, conform prerogativelor constituționale.

„Mergem cu o propunere de prim-ministru, sperăm să fie susţinută de toate forţele politice care vor vota moţiunea de cenzură şi cu un program de guvernare pe termen mediu. Decizia constituţională aparţine preşedintelui, pe cine va desemna preşedintele să constituie un nou guvern, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o emisiune televizată la TVR 1.

Parlamentarii PSD au depus, luni după amiază, moțiunea de cenzură intitulată „Pandemia a fost transformată într-o pande-mită generalizată!”, prin care își propun să demită Guvernul condus de Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, care a precizat că actualul Cabinet este „cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.

Moțiunea va fi citită în plenul Parlamentului în ziua de joi, 20 august, iar votul va fi dat în sesiunea ordinară care va începe în luna septembrie, conform deciziei birourilor reunite ale celor două camere parlamentare.

USR respinge invitația PSD: „Care e logica să dai jos guvernul cu trei luni înainte de alegeri?”

Moțiunea PSD intră în linie dreaptă. Când va fi citită în Parlament