Surse judicare spun că Julian Assange, fondatotul WikiLeaks, este încarcerat într-o închisoarea de înaltă securitate

Surse judicare spun că Julian Assange, fondatotul WikiLeaks, este încarcerat într-o închisoarea de înaltă securitate

Julian Assange, după arestare, a compărut în faţa unui tribunal londonez care l-a găsit vinovat de a se fi sustras justiţiei, un delict pasibil la un an de închisoare.

Arestat joia trecută la ambasada Ecuadorului din Londra, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, este deţinut în închisoarea Belmarsh, în sud-estul Londrei, a dezvăluit aseară o sursă judiciară apropiată de dosar.

Belmarsh este un stabiliment de înaltă securitate, putând primi 910 deţinuţi, inclusiv pe cei care au avut un mare impact mediatic, potrivit unui raport de inspecţie din 2018, notează presa britanică.

Vinovat de a se fi sustras justiţiei britanice

Ne puteți urmări și pe Google News

Australianul, de 47 de ani, a petrecut prima sa noapte în detenţie după arestarea sa la ambasada Ecuadorului din Londra, unde a fost refugiat timp de 7 ani de zile, fiind urmărit cu mandat britanic în urma acuzaţiei de viol şi agresiune sexuală în Suedia, chestiuni mereu negate de acesta. Extras cu forţa de către poliţia britanică joi de dimineaţă, el a compărut în faţa unui tribunal londonez care l-a găsit vinovat de sustragere de la urmărirea justiţiară, un delict pedepsit cu un an de detenţie.

Cerere de extrădare americană pentru ''pirataj informatic''

În afara mandatului de arestare britanic, Assange va face faţă şi unei cereri de extrădare americană  pentru pirataj informatic, pe care el îl va combate, a afirmat avocatul său, Jennifer Robinson. Bătălia judiciară va putea dura între 18 luni şi 2 ani, potrivit lui Ben Keith, un avocat britanic specializat în chestiuni de extrădare.

 

 

Vinovat de a se fi sustras justiţiei britanice.