"Fetele de pe Mătăsari", fugă pe tocuri de 11 cm!

"Fetele de pe Mătăsari", fugă pe tocuri de 11 cm!

O întrecere inedită ce a avut loc aseară a reuşit să transforme, pentru câteva ore, un loc rău-famat într-o veritabilă pistă de atletism cu fete frumoase.

Să alergi la concursuri şi să-ţi câştigi locul fruntaş cu sudoarea frunţii nu-i puţin lucru. Dar să mai alergi şi pe tocuri de 11 cm, asta chiar că face tot deliciul sutelor de admiratori ai tinerelor care s-au întrecut în ineditul concurs ţinut aseară pe strada Mătăsari, din Capitală.

Venite cu câteva ore bune înainte de startul în cross-ul "Femei pe tocuri", cele 17 tinere care s-au încumetat să se înscrie au aşteptat nerăbdătoare, foindu-se pe Mătăsari, uliţă care te ducea cu gândul la felinarul roşu de pe vremuri, locul unde în acest week-end au avut loc concerte, târguri şi discuţii aprinse despre feminism.

După ce au fost controlate la tocuri, şi măsurate cu ruleta, pentru a şti la ce categorie concurează - 3,5-5 cm, 5-8 cm şi peste 8 cm - "alergătoarele pe papainoage" s-au aliniat la start şi, la semnul organizatorilor, au pornit ca din puşcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toţi au rămas cu gura căscată când au văzut că primele clasate fugeau mai repede decât fotoreporterii dornici de senzaţional. De departe a câştigat bucovineanca Ioana Văcărean care, imediat după ce a rupt cu pieptul panglica de la sosire şi şi-a luat premiul întâi, constând în vouchere la un magazin de încălţăminte, ne-a spus, trăgându-şi sufletul, că a fost simplu să câştige.

"A, pai eu mi-s obişnuită cu tocurile înalte, ca astea, de 11 cm, că fug toată ziua să nu întârzii la serviciu. Iar cu alergatul le am de mică, pentru că, acolo, la Câmpulung Moldovenesc, de unde mă trag, alergam toată ziua pe dealuri cu băieţii. Acum, aleargă ei după mine", spune focoasa brunetă aciuată în Capitală.

Tocurile înalte au ajutat-o pe Ioana Văcărean să învingă până şi gravitaţia! FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU