Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa Presei a debutat în Capitală pe acorduri de rock
Casa Presei a debutat în Capitală pe acorduri de rock

Casa Presei a debutat în Capitală pe acorduri de rock

Realizatorul B1 TV, Robert Turcescu, şi formaţia sa de muzică pop-rock au avut primul concert în Bucureşti, în True Social Club, unde au reuşit să strângă un public generos.

Spectacolul a început la câteva minute după miezul nopţii. Formaţia i-a aşteptat pe toţi cei întârziaţi, iar oamenii încă mai încercau să îşi găsească un loc din care să vadă cât mai bine scena când cei şase membri ai formaţiei au apărut în faţa lor.
Pentru prima dată în faţa publicului din Bucureşti, cei de la Casa Presei au cântat numai piese proprii.
Preferă să interpreteze aceste melodii chiar dacă publicul nu a apucat încă să le înveţe. Tocmai de aceea, Robert Turcescu, solistul şi chitaristul formaţiei, îi îndemna pe cei prezenţi să memoreze versurile, să cânte împreună cu formaţia şi să bată din palme în ritmurile de rock ale Casei Presei.
Publicul, destul de numeros cât să îl facă pe solist să apară pe scenă cu telefonul îndreptat spre el, filmând reacţia celor care au venit să vadă trupa, a fost format şi din prieteni ai celor şase membri, care deja ştiau piesele trupei recent lansate, dar şi din mulţi necunoscuţi care încercau să le înveţe pe parcurs sau priveau cu uimire energia artiştilor.
"A început rockăreala", a declarat o persoană din public încă de la primele acorduri. Cu un rock energic care a monopolizat seara şi câteva balade cu accente romantice, concertul Casa Presei a reuşit să îi facă pe oameni să ocupe tot spaţiul dintre mese şi să danseze pe fiecare piesă. Cei doi chitarişti ai trupei au fost cei care au menţinut atmosfera, Robert Turcescu şi George Vila.
Turcescu a animat publicul
Chiar dacă a lansat primul single, "Ce-mi pasă mie", abia acum câteva luni, trupa a avut material destul pentru un concert de peste o oră.
În plus, Robert Turcescu a întreţinut mereu atmosfera, povestind între piese cum i-a venit ideea de a înfiinţa formaţia sau ce se ascunde în spatele pieselor, dar şi despre meseria lui în presă şi despre iubirea lui pentru muzică.
"Vă daţi seama cât de important este să fii aici şi să ai în faţă prieteni şi oameni necunoscuţi cărora le place muzica. Probabil prietenilor mai mult", a glumit Turcescu înainte de piesa "Alexandra", pentru care chemase înainte toate fetele cu numele respectiv în faţa scenei.
A încercat chiar să provoace domnişoarele din public, dar nimeni nu a gustat iniţiativa. Le-a chemat pe scenă pe femeile care au curajul să îşi schimbe tricoul de faţă cu publicul şi să îşi pună unul inscripţionat cu "Casa Presei".
Când asta nu a mers, a hotărât să arunce tricourile cu brandul formaţiei lui în public. Astfel, patru spectatori s-au ales şi cu un cadou în urma concertului.
Au încheiat cu "Smoke on the Water"
Nu au lipsit din repertoriul celor de la Casa Presei, formaţie din care fac parte Robert Turcescu, George Vila, Gabriel Basarabescu, Radu Cartianu, Alina Crişan şi Dan Teodorescu, piese ca "Ce-mi pasă mie", "Alexandra" sau "Televizorul".
Au încheiat concertul cu "Smoke on the Water", cu care au zguduit din nou publicul select al concertului şi l-au lăsat cu convingerea că fiecare bănuţ dat pentru intrare (15 lei biletul pentru fiecare persoană) a meritat din plin.
ÎNFIINŢAREA
O trupă cu trei jurnalişti
Casa Presei este un concept destul de nou în lumea muzicii bucureştene. Formaţia a debutat în luna septembrie a acestui an la emisiunea "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV.
Promovau primul lor single, "Ce-mi pasă mie". Cu Robert Turcescu în calitate de solist, trupa nu este formată numai din jurnalişti, aşa cum probabil s-ar gândi toată lumea judecând după nume.
Numai trei membri sunt oameni de presă: Robert Turcescu, realizator al emisiunii "Sub semnul întrebării" la postul B1 TV, George Vila, care realizează emisiunea "Grunge Fever", la postul de radio RockZone.ro şi Gabriel Basarabescu, de la Radio România Actualităţi.
Primul concert important al trupei a fost cel din Sinaia, un recital la care au cântat în faţa a 10.000 de oameni. Au urmat cele două concerte din acest weekend, unul în Bucureşti, în Centrul vechi al Capitalei, celălalt la Piteşti, în clubul "La Cetate".
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kxNjRSAq20E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News