Charlie Bucket este un copil cuminte, dar sărac, care trăieşte împreună cu mama lui (Helena Bonham Carter), cu tatăl (Noah Taylor) şi cu bunicii din partea ambilor părinţi.
În fiecare noapte, înainte să adoarmă, băieţelul se gândeşte la ce ar putea fi în interiorul fabricii pe care o vede de la fereastra camerei sale.
Timp de 15 ani, nimeni nu a văzut nici măcar un muncitor care să intre sau să iasă din fabrică şi nici nu l-a zărit pe Willy Wonka, proprietarul. Cu toate acestea, în mod misterios, se transportă în magazine cantităţi impresionante de ciocolată.
Într-o zi, Wonka face un anunţ: va deschide porţile misterioasei fabrici şi va dezvălui "secretele şi magia" acesteia pentru cinci copii norocoşi care vor găsi bilete aurii ascunse în interiorul ciocolatelor.
Cumpărând un baton cu nişte bani găsiţi, micul Charlie are noroc şi câştigă minunata excursie.
Deşi este încântat de lumea exotică din interior, copilul observă că, pe parcursul vizitei, participanţii sunt eliminaţi rând pe rând din cauza caracterului lor.
20.30 – PRIMA TV
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jyB4s9eox2o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>