Evenimentul Zilei > Politica > Dezbatere electorala cu scântei între Cătălin Rădulescu (PSD), Ionuț Moșteanu (USR) și Marian Jean Marinescu (PNL)
Dezbatere electorala cu scântei între Cătălin Rădulescu (PSD), Ionuț Moșteanu (USR) și Marian Jean Marinescu (PNL)

Dezbatere electorala cu scântei între Cătălin Rădulescu (PSD), Ionuț Moșteanu (USR) și Marian Jean Marinescu (PNL)

Scandal la o dezbatere electorală, miercuri seara, în platoul Digi24 între Cătălin Rădulescu (PSD), Ionuț Moșteanu (USR) și Marian Jean Marinescu (PNL). Deputatul Rădulescu, zis mitralieră, a ridicat tonul, i-a întrerupt și jignit în permanent pe ceilalți interlocutori.

După ce și-a catalogat colegii de platou drept ipocriți și de extremă dreapta, a conchis că "nu vorbesc cu oamenii care sunt guvernul zero habarniști”. Ceilalți participanți la emisiune au facut, fără vreun rezultat, apel la calm și „mai multă educație”.

Rădulescu a spus ca raportul adoptat de Parlamentul European privind dublul standard nu a fost susținut de liberali și că acesta vizează inclusiv dublul standard în domeniul justiției. Atât Moșteanu cât și Marinescu i-au explicat că este vorba doar despre dublul standard în comercializarea produselor, Rădulescu nu a admis acest lucru, potrivit transcriptului g4media.ro. Redam un scurt fragment din savurosul schimb de replici.

 

Ionuț Moșteanu: Sper ca PSD și ALDE să aibă atâta înțelepciune și să nu-și bată joc de români. Votul din 2016 a fost dat de oameni pentru spitale, ați promis 8 spitale regionale, autostrăzi și altele, nu legile justiției și coduri penale…

Cătălin Rădulescu: Domnu, dumneata preocupă-te de partidul dumitale și de votanții dumitale, că noi știm cine ne votează pe noi. nu încerca să influențezi aicea, că n-ai ce

 

Când s-a abordat tema creșterii pensiilor și a inflației, Rădulescu a dat exemplu mamei sale, fostă învățătoare, care în 2012 avea o pensie de 700 de lei, iar acum are 2020 de lei. În momentul în care Moșteanu i-a răspuns că au dat cu două degete pensionarilor și au luat cu două mâini, replica lui Rădulescu a fost  "Sunteți în eroare, mințiți cu nerușinare!"

Nici finalul emisiunii nu a fost unul liniștit, Cătălin Rădulescu fiind invitat ca PSD să pună pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale. În replică, Rădulescu a spus, pe un ton răstit, că îi așteapta pe magistrați să vină pe 26 mai la vot și să voteze USR care le va tăia pensiile.