Colaborarea va avea loc în domeniul producţiei şi comercializării produselor din carne şi cereale, consultanţă tehnică pentru afaceri şi management, export de sticlă, vitralii, geamuri termopan, expertiză în domeniul energiei regenerabile și furnizarea de soluţii software de proiectare-analiză pentru industria mechanică.
Potrivit serviciului de presă al Ambasadei României la Chișinău, companiile din cele două  state vor colabora şi pe terţe pieţe. Astfel, în scopul identificării de parteneri de afaceri din Federaţia Rusă, la Chișinău ar putea fi organizată o întâlnire între companiile româneşti şi ruseşti din domeniul agroalimentar.  
Totodată, Ambasada României la Chișinău informează că în 2011 exporturile României în Republica Moldova au crescut cu 28,5% iar importurile cu 86%.
Conform statisticilor din România schimburile comerciale cu Moldova au fost în valoare de 1,13 miliarde dolari în anul 2011, din care exporturi româneşti 786,3 milioane dolari SUA (creştere cu 28,5%) şi importuri din Republica Moldova în România de 347,7 milioane dolari SUA (creştere cu 86%).