„Facem un apel către public şi, pentru mâine şi poimâine. Îi rugăm pe cei care doresc să călătorească să o facă doar dacă au absolută nevoie. În zonele afectate de codul portocaliu de ninsori, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, sunt posibile anulări de trenuri, căutându-se să se menţină câte un tren pe relaţie, astfel încât să nu existe localităţi izolate. În aceste condiţii, este posibil să existe întârzieri majore ale trenurilor în circulaţie” a declarat Adrian Vlaicu, consilier la CFR Călători.
Potrivit acestuia, astăzi, la nivelul reţelei feroviare, dintr-un total de 1.947 de trenuri aflate în programul zilnic normal, au fost anulate 200 de trenuri de călători. Vlaicu  a mai adăugat că sunt închise şapte linii feroviare, iar pe 11 linii se circulă cu restricţie, în sensul că, în loc de locomotive electrice sau automotoare, trenurile au locomotive diesel.
Banii pentru biletele achitate în avans vor fi restituiți
„La această oră nu se înregistrează întârzieri majore la trenurile de călători. Întârzierile se situează la 20-25-30 de minute. Dar, pentru mâine şi poimâine  se pot înregistra întârzieri majore”, a precizat Vlaicu.
În ceea ce priveşte biletele achiziţionate în avans, cumpărătorii îşi pot recupera banii prin prezentarea la agenţiile CFR sau la casele de bilete din gară.
„De altfel, pe site-ul CFR Călători se găseşte un comunicat în care sunt specificate toate aceste facilităţi comerciale care s-au făcut odată cu instituirea acestor situaţii speciale”, a mai spus consilierul CFR Călători, care a adăugat că în zonele de sud şi de sud-est ale ţării nu se vor vinde bilete în avans pentru zilele următoare.