SURSE: 17 persoane, printre care vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, reţinute în cazul FRAUDELOR BANCARE

SURSE: 17 persoane, printre care vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, reţinute în cazul FRAUDELOR BANCARE

17 persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute, joi, în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro. Audierile continuă la sediul DIICOT Bucureşti, au declarat surse judiciare.

Potrivit Mediafax, toţi cei reţinuţi pentru 24 de ore au fost duşi în arestul central al Poliţiei Capitalei. Aceştia vor fi prezentanţi instanţei vineri, cu propunere de arestare preventivă. La audieri au fost aduse, joi, o sută de persoane, între care Aurel Şaramet, director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, şi angajaţi ministeriali, după ce anchetatorii au descins la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). CITEŞTE ŞI

  • Bancheri şi interlopi, înfrăţiţi în credite penale

Ne puteți urmări și pe Google News