Evenimentul Zilei > Actualitate > 144 de centre de vaccinare intră de azi în circuitul campaniei. Număr record de români imunizați zilnic
144 de centre de vaccinare intră de azi în circuitul campaniei. Număr record de români imunizați zilnic

144 de centre de vaccinare intră de azi în circuitul campaniei. Număr record de români imunizați zilnic

Noi centre de vaccinare vor funcționa începând de astăzi. 80.000 de români ar trebui să primească serul, în fiecare zi, conform autorităților.

O nouă zi importantă pentru campania de vaccinare împotriva coronavirusului, din România. La nivel național vor fi deschise 144 de noi centre în care se va administra serul produs de Pfizer. A început deja notificarea persoanelor care se află pe listele de așteptare. Astfel, se va ajunge la 948 de centre de vaccinare unde se folosește Pfizer, 103 la care se administrează Moderna, iar 240 dintre centre sunt destinate pentru AstraZeneca.

Centre de vaccinare deschise pe teritoriul României

Peste o săptămână, la data de 20 aprilie, vor mai fi deschise 41 de noi cabinete de vaccinare. Și la acestea se va administra serul de la Pfizer. „Un alt element care va duce la creșterea accesului va fi operaționalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care și-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităților, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii și a cabinetelor medicale cu care se află în relație contractuală”, anunța Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

„Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (…)

Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca”, mai anunța Gheorghiță.

România începe să vaccineze 80.000 de persoane zilnic

Începând de astăzi, în România ar trebui să fie vaccinate, zilnic, câte 80.000 de persoane. „M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță.