Evenimentul Zilei > International > 10.000 de vizitatori în vizita-test la pavilionul României la Shanghai
10.000 de vizitatori în vizita-test la pavilionul României la Shanghai

10.000 de vizitatori în vizita-test la pavilionul României la Shanghai

Pavilionul României la Expoziţia Mondială 2010 Shanghai, RP Chineză, a fost vizitat ieri, de circa 10.000 de vizitatori în cadrul unei acţiuni care face parte din programul de verificări organizat de Biroul de Coordonare a Expo Mondial Shanghai şi are ca obiectiv verificarea măsurilor şi programelor de pregătire a activităţilor care vor avea loc în perioada expoziţiei.

În cadrul aceluiaşi program pavilionul României este deschis şi în cursul zilei de astăzi, anunţă un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
În cele două zile, pe scena pavilionului României evoluează ansamblul folcloric Crişana din Oradea, care prezintă un repertoriu de cântece şi dansuri populare din diferite zone transilvane, iar formaţia Shavale interpretează muzică de fanfară. În aceeaşi perioadă sunt programate vizite ale delegaţiilor guvernelor locale din Regiunea Autonomă Uigură (Xinjiang) şi provincia Guanxi.
Cultura urbană românească într-un măr verde
România participă în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010 la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai, China sub genericul „Un oraş mai bun, o viaţă mai bună”.
Pavilionul naţional al României – GREENOPOLIS – „MEGAPOLISUL VERDE” – oferă o viziune actuală despre România contemporană, prin secţiuni dedicate civilizaţiei şi culturii urbane, tradiţiilor, conferinţelor despre turism şi cooperare economică şi ştiinţifică.
Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile, iar organizatorii se aşteaptă la participarea unui număr de peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a unui număr de aproape 70 milioane de vizitatori.
China, cheltuieli de milioane
China se pregăteşte pentru cea mai mare expoziţie prin care vrea să arate cât de mult a crescut ca putere financiară, scrie Reuters. După ce a jucat un rol secundar în Olimpiada de anul trecut, Shanghai, principala piaţă bursieră a ţării, este pregătită să strălucească pe scena globală.
Unul dintre expozanţi a povestit că se aşteaptă 400.000 de vizite zilnic.
„Când se va deschide expoziţia, va trebui să vedem cum facem faţă numărului mare de vizitatori şi să-i asigurăm că vor avea o experienţăde neuitat”, a spus
Xu Wei, purtător de cuvânt al expoziţiei.
Până acum, au fost cheltuite 700 de milioane de dolari pentru a renova centrul de expoziţii şi alte 45 de milioane de dolari pentru lucrări de modernizare a transportului şi infrastructurii

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: