Evenimentul Zilei > Social > Peste 100 de PERCHEZIŢII în judeţele MUREŞ şi ALBA
Peste 100 de PERCHEZIŢII în judeţele MUREŞ şi ALBA

Peste 100 de PERCHEZIŢII în judeţele MUREŞ şi ALBA

100 de percheziţii au loc în judeţele Mureş şi Alba la suspecţi de fapte de corupţie în legătură cu infracţiuni la regimul silvic şi evaziune fiscală.

Joi dimineaţa, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Mureş al Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror, au întreprins peste 100 de percheziţii în judeţele Mureş şi Alba la suspecţi de fapte de corupţie în legătură cu infracţiuni la regimul silvic şi evaziune fiscală.

Situaţia este foarte gravă, căci făptaşii sunt, în afara funcţionarilor Ocolului Silvic Sovata, şi agenţi de poliţie din cadrul a două inspectorate judeţene de poliţie.

“Ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie ‒ Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, într-un dosar penal privind fapte de corupţie în legătură directă cu infracţiuni la regimul silvic şi evaziune fiscală săvârşite de funcţionari ai Ocolului Silvic Sovata şi agenţi de poliţie din cadrul a două inspectorate judeţene de poliţie, la această oră se desfăşoară un număr de 103 percheziţii pe raza judeţelor Mureş şi Alba”, precizează DGA într-un comunicat.

Acţiunea este una amplă, care implică desfăşurarea unor forţe poliţieneşti însemnate, la ea participȃnd ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA din 16 servicii judeţene anticorupţie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş, Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureş şi Garda Forestieră Cluj.

Serviciul Tehnic şi Centrul Operaţional Cluj din cadrul DGA, precum şi IGPR – DOS asigură spijinul tehnic de specialitate, conform news.ro.