Evenimentul Zilei > Actualitate > Dedesubturile deciziei lui Cătălin Negreanu de a o incinera pe Zina Dumitrescu. De ce nu a putut lua cu el urna cu cenușă
Dedesubturile deciziei lui Cătălin Negreanu de a o incinera pe Zina Dumitrescu. De ce nu a putut lua cu el urna cu cenușă

Dedesubturile deciziei lui Cătălin Negreanu de a o incinera pe Zina Dumitrescu. De ce nu a putut lua cu el urna cu cenușă

După ce creatoarea de modă Zina Dumitrescu s-a stins din viață și a fost incinerată la hotărârea fiului său, Cătălin Negreanu, oamenii s-au grăbit să îl critice. Criticile au fost legate și de faptul că a plecat în Elveția fără urna cu cenușa mamei sale, dar adevărul este cu totul altul. Urna trebuie lăsată timp de 45 de zile la crematoriu.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu s-a stins din viață, joi, la vârsta de 82 ani, iar sâmbătă a fost incinerată la Crematoriul Vitan Bârzești. Totul s-a petrecut cu mare discreție. Singurele care au putut să o vadă pentru ultima dată pe „Mama Zina” au fost chiar elevele sale.

După moartea Zinei Dumitrescu, fiul acesteia a fost aspru criticat pentru că a ales să o incinereze pe mama sa, în loc să o înmormânteze, așa cum si-ar fi dorit fosta creatoare de modă. Acesta s-a întors în Elveția, lăsând cenușa mamei sale la crematoriu.

Cu toate că foarte mulți l-au criticat pentru asta, o informație mai puțin știută e că urna cu cenușă nu poate fi ridicată timp de 45 de zile:

„Familia este așteptată câteva zile mai târziu să ridice urna, dacă dorește să o ia de la noi. Dar ea este ținută într-un loc special timp de 45 de zile.”, au precizat surse din crematoriu, conform WOWbiz.

Acest procedeu a fost respectat și în cazul regizorului Sergiu Nicolaescu după incinerarea trupului acestuia. Dana Nicolaescu a fost criticată pentru că a plecat fără urna cu cenușa soțului, dar aceasta a dat un comunicat, câteva săptămâni mai târziu, în care anunța că a ridicat urna de la Crematoriu și că aceasta a fost depusă într-un loc de veci pregătit în Cimitirul Bellu.

Fiul Zinei Dumitrescu poate opta pentru a lăsa cenușa mamei sale în Columbar. Este o clădire cu trei etaje, cu un părculeț în mijloc.

Fostele eleve au creat un adevărat altar în fața Casei de modă Venus, acolo unde Zina Dumitrescu a conceput mii de creații. Fetele creatoarei de modă au depus numeroase coroane și lumânări în fața casei de modă.   

„Ce a putut să-i facă Zina Dumitrescu fiului ei s-o urască în halul acesta. Acest băiat, nu știu cu cine seamănă, deoarece mama lui era o femeie care iubea pe toată lumea, care s-a purtat atât de frumos cu toată lumea, cu modelele ei. Nu știu de ce s-a răcit așa de mama lui.”, a declarat Saveta Bogdan.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: