Evenimentul Zilei > Justitie > Zidarul din Telega, arestat în Malaezia, rămâne cu condamnarea la moarte. La recurs, avocatul său nici nu s-a prezentat
Zidarul din Telega, arestat în Malaezia, rămâne cu condamnarea la moarte. La recurs, avocatul său nici nu s-a prezentat

Zidarul din Telega, arestat în Malaezia, rămâne cu condamnarea la moarte. La recurs, avocatul său nici nu s-a prezentat

Ionuţ Gologan (23 de ani) a fost condamnat la moarte, în urmă cu doi ani, în statul din Asia pentru trafic de droguri (metamfetamina)

Tânărul s-a prezentat pe 16 februarie în faţa judecătorilor la recursul intentat de Ambasada României în Malaezia, însa avocatul Datuk Sivananthan, angajat pentru a-l apăra, nu s-a prezentat la proces.

Ionut Alexandru Gologan a fost condamnat la moarte în septembrie 2013, dupa ce pe 26 iunie 2012 el a fost capturat pe aeroportul din Kuala Lumpur avand asupra lui un kilogram si jumatate de metamfetamina. Anterior, Ionut lucrase ca sofer in Germania, unde a si fost racolat de o grupare de traficanti. In prezent, romanul este incarcerat la temuta inchisoare Sungai Buloh.

Din punct de vedere diplomatic, situatia lui Ionut nu poate fi rezolvata, pentru ca Romania nu are un tratat cu Malaezia. Ministerul roman de externe a facut cateva demersuri in acest sens, dupa ce cazul a ajuns in presa, insa acestea s-au oprit intr-un stadiu incipient, potrivit actualmm.ro.

Mândria din Telega

Spaima Malaeziei  era mândria comunei Telega, judeţul Prahova – localitate unde s-a născut. Prietenii îl ştiu de săritor, colegii de şcoală îl catologhează ca isteţ, iar primarul nu găseşte nicio amendă în dreptul său. Cu toate acestea, în afară de bunica Jeni, nimeni nu-l plânge pe Ionuţ. "Mama a fugit în lume, iar tatăl se îmbată de la primele ore ale dimineţii", spun vecinii.
Telega se găseşte la vreo 110 km de Bucureşti, iar peisajele spre comună sunt boeme, desprinse parcă din Alpi.