Zi de vară până-n seară

Zi de vară până-n seară

Astăzi şi mâine, temperaturile se anunţă ca de sfârşit de iunie. Aşadar, nu pierdeţi vremea în casă: parcurile vă aşteaptă la plimbare.

Avenit vara!“ Cu siguranţă acestea vor fi cuvintele pe care le veţi avea pe buze imediat ce veţi ieşi din casă astăzi sau mâine. Temperaturi de până la 30 de grade Celsius, soare şi cer mai înnorat spre seară. O zi tipică de vară timpurie, numai bună de încălecat bicicleta, încălţat rolele sau urcat în maşină spre o destinaţie verde, propice pentru grătar în aer liber. Oricare ar fi varianta pentru care optaţi, vremea va fi de partea celor care ies din casă. Mâncare tradiţională, flori parfumate

În acest weekend, Târgul Ţăranului Român vă va îmbia din nou cu produse făcute de ţărani din diverse colţuri ale ţării. Aroma brânzei de burduf în cetină de brad, dulceţurile din ce nu te aştepţi, prăjiturile făcute în casă, cârnaţii tradiţionali, toate proaspete şi apetisante, pot fi un motiv suficient de puternic să bateţi drumul până în Piaţa Amzei. Mai ales că le veţi găsi la preţuri bune. Apoi, după ce v-aţi umplut nările de arome de mâncare neaoşă, luaţi-l pe cel mic, pe mama sau pe bunica şi îndreptaţi-vă spre un parc.

O bicicletă ar fi numai bună să alunge stresul adunat de-a lungul săptămânii de muncă, iar pentru micuţi, rolele au efect garantat. Cei pentru care florile nu sunt doar decor în parcuri, ci şi bune de pus în glastră, Parcul Herăstrău e plin de lalele colorate vesel, de zambile, narcise şi zeci de alte specii, pe care cunoscătorii le pot descoperi. Mai mult decât atât, Orăşelul Copiilor din Herăstrău îşi aşteaptă muşterii puşi pe şotii cu „maşinuţe tamponate“, saltele elastice, body jumping, roata panoramică, răţuştele, ceşcuţele şi buburuzele pentru cei până în 5 ani, plus jocurile de îndemânare cu premii. Distracţiile nu costă mai mult de 5 lei fiecare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu barca pe lac Dacă în Herăstrău trebuie să mai aşteptaţi cel puţin până la Florii ca să aveţi parte de o plimbare cu vaporaşul sau cu barca, lacul din Cişmigiu s-a expus deja „atacurilor“ vâslaşilor. Bărcile şi hidrobicicletele au împânzit apa adâncă puţin peste un metru. Lebedele, aşezate cuminţi lângă cuşcă, îi impresionează pe cei mici şi nu se arată prea încântate de apa nu prea curată din lac. La pol opus, Parcul Kiseleff păstrează curăţenia făcută de summit, când trebuia să arate bine, pentru că treceau coloanele oficiale prin dreptul lui. Şi cum să fii curat nu e un lucru rău, locuitorii din zonă şi nu numai, cu siguranţă vor găsi motive să viziteze parcul situat de o parte şi de cealaltă a Bulevardului Kiseleff.

Iar dacă nu mai vreţi aerul poluat al Capitalei, Palatul Mogoşoaia, la 15 kilometri depărtare de Bucureşti, sau Grădina Zoologică şi Pădurea Băneasa, care îi e aproape, sunt soluţii la fel de bune pentru o gură de oxigen, departe de betoane. Sau, pentru o oază de verdeaţă mai puţin călcată de piciorul omului, Grădina Botanică este soluţia pentru cei care nu au cum să iasă din oraş şi s-au plictisit de parcurile care ar putea fi aglomerate.