"Bineînţeles că luăm în calcul această variantă pentru că avem o situaţie inedită în România şi în Europa din 1945 şi până acum şi (…) de la primul vot liber exprimat pentru Parlamentul European din 1968. Un preşedinte al unui stat european care se duce la masa bogaţilor şi apără interesele României nu mai este reprezentatul cetăţenilor români. În acest moment preşedintele Traian Băsescu nu mai are legitimitatea morală cea pe care o clamează întotdeauna Uniunea Europeană”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.
Zgonea a mai afirmat că Traian Băsescu trebuie să-şi dea demisia pentru că împotriva sa s-au pronunţat mai mulţi cetăţeni decât în favoarea sa la alegerile prezidenţiale şi în Europa, o serie de politicieni au demisionat pentru lucruri "mult mai minore".

”Dacă ne uităm în tratat, din nou suntem într-o situaţie delicată pentru că preşedintele României a primit mai multe voturi împotriva reprezentării cetăţenilor români decât atunci când a fost nominalizat preşedinte şi a câştigat mandatul de preşedinte al statului român. Este o chestiune de moralitate şi onoare şi aţi observat că în Europa parlamentari, miniştri, şefi de state, şefi de guverne şi-au dat demisia pentru lucruri mult mai minore”, a susţinut Zgonea, citat de Agerpres.