Evenimentul ZileiSocialWhatsApp are de luni o nouă funcție! Soții infideli au primit ideea lui Mark Zuckerberg ca pe o binecuvântare

WhatsApp are de luni o nouă funcție! Soții infideli au primit ideea lui Mark Zuckerberg ca pe o binecuvântare

WhatsApp are de luni o nouă funcție! Soții infideli au primit ideea lui Mark Zuckerberg ca pe o binecuvântare
Mark Zuckerberg a anunțat luni dimineață lansarea unei noi funcții pentru celebra aplicație WhatsApp. Aceasta face ca unele convorbiri să dispară după un anumit interval de timp, setat de utilizator. Vestea a fost extrem de bine primită de soții infideli, care au mărturisit că au avut probleme în căsnicii atunci când au uitat să șteargă unele convorbiri.

Luni, 6 decembrie, aplicația WhatsApp a lansat o nouă funcție. Aceasta permite utilizatorului să facă setări de ștergere automată pentru anumite conversații. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a primit imediat sute de comentarii.

”Lansăm astăzi o nouă opțiune de mesaje care dispar pe WhatsApp, astfel încât veți putea face ca toate chaturile noi să dispară în mod implicit după 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile. Nu toate mesajele trebuie să rămână pentru totdeauna”, a scris acesta.

În doar 40 de minute, fondatorul Facebook a reușit să devină viral cu noua funcție a aplicației WhatsApp. Peste 45.000 de internauți au reacționat, iar alții au fost de-a dreptul încântați de noua funcție.

În timp ce unora li s-a părut această funcție inutilă, alții au văzut-o mai degrabă ca un ajutor de nădejde. Unii au fost interesați dacă forțele de ordine vor mai avea acces la mesajele care se vor șterge. Alții au susținut că vor folosi această nouă funcție cu siguranță, asta pentru că au avut probleme în relațiile de cuplu din cauza anumitor mesaje uitate în telefon.

Avertizările WhatsApp cu privire la folosirea noii funcții

În mesajul primit în aplicație, înainte de a activa funcția pentru mesajele temporare, ne sunt semnalate o serie de aspecte cu privire la modul în care funcționează:

  • Chiar dacă un utilizator nu deschide aplicația WhatsApp în decursul celor 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile, mesajele temporare vor dispărea oricum din conversație. Totuși, previzualizarea mesajelor ar putea rămâne afișată în notificări până la deschiderea WhatsApp.
  • Când răspundeți la un mesaj, este citat mesajul inițial. Dacă răspundeți la un mesaj temporar, textul citat poate rămâne în conversație și după perioada selectată.
  • Dacă un mesaj temporar este redirecționat către o conversație în care mesajele temporare sunt dezactivate, acesta nu va dispărea din conversația către care a fost redirecționat.
  • Dacă un utilizator creează un backup înainte ca un mesaj să dispară, mesajul respectiv va fi inclus în backup. Când utilizatorul restaurează din backup mesaje temporare, acestea se vor șterge.

Notă: Folosiți mesajele temporare doar cu persoane de încredere. De exemplu, înainte ca un mesaj să dispară, cineva ar putea:

  • să-l redirecționeze sau să-i facă o captură de ecran pentru a-l salva;
  • să-l copieze și să-i salveze conținutul;
  • să-l fotografieze cu o cameră sau cu un alt dispozitiv.

Cum putem activa pe WhatsApp funcția pentru mesaje temporare

Pe pagina oficială a celor de la WhatsApp ne este prezentat modul în care putem activa această nouă funcție. Încă de la început, aceștia ne menționează faptul că doar mesajele noi, primite după activare, pot beneficia de noua funcție. Mesajele primite anterior activării nu vor fi afectate.

Pentru început, trebuie să deschidem o conversație individuală cu persoana în cauză sau putem folosi funcția și în cadrul unui grup, dacă ești admin al acestuia. Apoi trebuie să atingi pe numele persoanei de contact sau a grupului, scrollează până în partea de jos a setărilor, iar acolo vei găsi „Mesaje temporare” sau „Disappearing messages”. Veți primi un mesaj de întâmpinare prin care vă sunt prezentate unele aspecte importante ale acestei funcții. După ce ați confirmat că sunteți informat cu privire la detaliile activării și utilizării acestei funcții, puteți alege perioada pentru care mesajele rămân în telefon, iar apoi nu trebuie decât să vă întoarceți la convorbire și veți primi mesajul cu privire la perioada de timp în care mesajele vor fi disponibile. Funcția poate fi dezactivată oricând, tot prin același procedeu.


Accesează: