"Vrei sa-l vezi pe Mutu, scoate bani din buzunar!"

"Vrei sa-l vezi pe Mutu, scoate bani din buzunar!"

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, considera ca 100 de lei, pretul unui bilet la tribune, nu reprezinta  o suma exagerata.

Scandalul biletelor la partida de fotbal Romania - Slovenia, din preliminariile pentru Euro 2008, meci care se va desfasura maine, la Timisoara, continua. In oras, vanzatorii someaza, desi au ramas multe tichete la tribunele I si a II-a, bilete in valoare de 100 de lei. Cele de la peluze, in valoare de 25 de lei, s-au epuizat, acestea gasindu-se insa, din belsug, la bisnitarii care isi fac veacul in jurul punctelor de comercializare a biletelor si care vand la pret dublu.

Ieri, Mircea Sandu, presedintele FRF, si Ionut Lupescu, directorul general, au vorbit din nou despre pretul biletelor, despre bisnitari si despre rolul presei in acest conflict. „S-a facut un capat de tara din acest subiect”, crede Nasul, care a aruncat apoi sageti spre Marian Iancu, principalul contestatar al FRF in acest moment, si spre fanii timisoreni, suparati din cauza pretului mare al biletelor.

„S-a facut prea mult tam-tam si s-a dat apa la moara unora care nu se prea pricep la ceea ce inseamna jocul asta de fotbal, managementul si marketingul lui. Si presa are rolul ei, asa cum se intampla mai mereu”, s-au lamentat federalii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seful FRF a facut si portretele-robot ale spectatorilor care vor fi prezenti pe „Dan Paltinisanu”: „Cel care are mai putini bani isi ia bilet la peluza, iar cei care vor sa vada meciul dintr-o zona centrala platesc mai mult. In fond, biletele sunt doar 30 de euro. Vrei sa-i vezi pe Mutu, pe Chivu, scoate bani din buzunar! Ce vi se pare exagerat, 10 sau 30 de euro?”.

Declaratii de dragoste Constienti de o posibila reactie violenta a fanilor banateni maine-seara, la ora meciului cu Slovenia, Nasul si Neamtul au incercat sa-i sperie pe ultrasi. „Timisoara are unii dintre cei mai infocati si mai disciplinati suporteri si nu cred ca ei se vor manifesta altfel decat sustinand echipa nationala”, a reactionat Mircea Sandu.

Presedintele federatiei a tinut sa contrazica zvonurile conform carora gazduirea de catre Timisoara a meciului cu Olanda ar fi conditionata de prestatia fanilor banateni la jocul cu Slovenia. „Meciul cu Olanda se fixeaza in luna august, cu 60 de zile mai devreme, si Timisoara este unul din orasele care candideaza pentru organizarea acestui meci”, a spus Sandu, care a pus, insa, conditii.

„Daca vom castiga si daca atmosfera va fi una frumoasa, pentru Timisoara va fi un atu in plus”. Dupa ce admisese ca biletele sunt cam scumpe, Cosmin Contra a sarit ieri in apararea sefilor de la Casa Fotbalului. „Daca vrei sa vezi echipa nationala, poti face un efort”, a spus „Gurita”.

300.000 de euro din bilete FRF a scos la vanzare 27.800 de bilete pentru meciul Romania - Slovenia si asteapta incasari de aproximativ 300.000 de euro, dupa estimarile lui Mircea Sandu. Ionut Lupescu a mai dezvaluit ca arena „Dan Paltinisanu” a fost pusa la dispozitia nationalei gratis de catre consiliul judetean. Autoritatile din judetul Timis vor primi invitatii la tribuna VIP.

Ieri, in Timisoara, la casele de bilete se mai gaseau jumatate din numarul total de bilete. Bisnitarii ofereau bilete la peluze. „Sefu’, iti dau un bilet ieftin la peluza”, te imbie cei care au achizitionat mare parte din bilete, iar acum le revand la specula. „Doar 50 de lei, dar negociem. Il las la 40. Trebuie sa manance si gura mea ceva”, se tanguia, langa magazinul Bega, un bisnitar.

PLICTISITI

Tricolorii, cu gandul la vacanta

Nationala de fotbal a Romaniei este cazata la mica distanta de stadionul „Dan Paltinisanu”, la Reghina Blue, un hotel cotat la patru stele. Ieri, tricolorii pareau plictisiti si dornici de a scapa cat mai repede de meciul cu Slovenia, pentru a intra in vacanta.

Capitanul Cristian Chivu are in continuare mana dreapta umflata, dupa ce s-a accidentat la Celje, dar aceasta accidentare nu-l va impiedica sa joace maine. Chivu a fost vizitat ieri, la hotel, de mama sa, cu care a stat de vorba o jumatate de ora.

Dupa ce s-au racorit cateva zile in Slovenia, fotbalistii echipei nationale au dat din nou de caldura din tara. La Timisoara erau ieri, la pranz, peste 30 de grade Celsius. Aseara, tricolorii au avut programat un antrenament, inchis insa atat spectatorilor, cat si jurnalistilor.

IN CLIMATOR

Plesan, luat peste picior de fani Antrenamentul deschis de luni seara al tricolorilor, pe Stadionul „Dan Paltinisanu”, a fost urmarit de aproape 3.000 de timisoreni. Acestia nu l-au iertat pe Ionut Lupescu pentru preturile mari la bilete (n.r. - 25 de lei la peluze, 100 de lei la tribuna I si tribuna a II-a, 200 de lei la tribuna zero) si l-au huiduit copios la intrarea pe teren. Directorul general al FRF ar fi dorit sa aiba o discutie cu suporterii, insa, din cauza atmosferei, n-a zabovit decat cateva minute.

„Mihaita, tu ce cauti aici? Nu esti in concediu?” Printre fotbalistii care au fost primiti cu ironie s-a numarat si „polistul” Plesan. „Mihaita, tu ce cauti aici? Nu esti in concediu?” sau „Transfera-te la nationala!” - au fost comentariile spectatorilor. Fanii l-au luat apoi in primire pe Cosmin Contra, pe care l-au indemnat sa revina la Poli.

In tribune s-a aflat si Maria Codrea, mama mijlocasului timisorean care a ratat o ocazie uriasa la Celje. Dupa antrenament, care a durat aproximativ o ora, fotbalistii lui Victor Piturca ar fi trebuit sa faca sedinta de refacere la stadion, dar surpriza!

Moderna instalatie de la vestiare a luat foc din cauza unui scurtcircuit si doar interventia maseurului de la Poli, Puiu Preda, a stopat extinderea unui incendiu. In aceste conditii, tricolorii au plecat direct spre hotelul Do Stil, aflat la intrarea in Timisoara, unde se afla un centru de recuperare cu bazin. Fotbalistii au revenit la Reghina Blue, unde sunt cazati, aproape de miezul noptii.

Marian Iancu nu si-a tinut promisiunea „Suntem cam obositi, dar atmosfera e buna in lot. Acum trebuie sa castigam meciul de miercuri, pentru a ramane pe primul loc. Am citit si eu in ziare despre nemultumirea fanilor, e adevarat ca biletele sunt cam scumpe. Dar nu eu hotarasc, ci federatia”, a spus Laurentiu Rosu.

Marian Iancu, finantatorul clubului Politehnica Timisoara, a renuntat ieri la intentia de a cumpara biletele pentru meci, pentru ca, apoi, sa le revanda la jumatate de pret. Iancu a evitat sa mai intre in contre cu mai-marii federatiei, dupa ce luni s-a „gratulat” reciproc cu Ionut Lupescu.

„O sa vin la Timisoara pentru meci. Dar nu are rost sa ma mai implic in aceste probleme. Sunt ale celor de la Federatia Romana de Fotbal. Nu are rost, pentru ca acestia au dovedit inca o data, la fel cum fac de 20-30 de ani, ca au ceva impotriva Timisoarei”, a declarat Iancu. (Stefan Both)

ADVERSARII VIN AZI

Dezamagiti

Echipa Sloveniei va sosi astazi la Timisoara, pentru returul cu Romania, avand moralul la pamant dupa infrangerea suferita pe teren propriu. „Suntem dezamagiti. Am fost prea naivi. Avem sanse minime la Timisoara. Chiar daca nu vom reusi o surpriza, trebuie sa jucam mai bine si sa ne pastram speranta”, a spus Klemen Lavrici.

Mijlocasul Nastja Ceh a fost realist: „Romania nu e Luxemburg. Am jucat contra unei echipe excelente, care se distinge printr-un joc frumos, rapid si modern. Noi am fost prea lenti, iar romanii stiu cu mingea, sunt disciplinati, acopera fiecare metru de teren. Nu caut scuze, dar asta e realitatea. Romanii au fost mai buni”. Conform presei slovene, selectionerul Matjaz Kek le-a reprosat jucatorilor sai ca au fost inhibati si ca au realizat putine lucruri bune.

Presa slovena nu a iertat insa evolutia mediocra a jucatorilor lui Kek. Cotidianul de sport „Ekipa” a laudat prestatia tricolorilor: „Romania a aratat ca o echipa extraordinara, justificand comparatiile cu brazilienii. Nationala Sloveniei a primit o palma dureroasa”.