Până la începutul acestei luni, Andrei era un copil absolut normal.
După ecografii, radiografii, examen tomograf şi biopsie la spitalul "Marie Curie", a fost diagnosticat cu o formă de cancer rar al sistemului limfatic. Acum, spitalul a devenit a doua lui casă.
"De ce zâmbeşti când plângi şi ce e ăla cancer?"
"Mamă, de ce trebuie să dolm cu blanula? Scoate-o, mă enelvează. Ce e ăla cancer şi de ce tu poţi să zâmbeşti şi când plângi?" Sunt întrebări care îl macină în fiecare zi şi la care părinţii găsesc cu greu răspunsuri.
Andrei mai poate spera la o copilărie normală doar dacă părinţii ar face rost de bani, printr-o minune, pentru tratament şi operaţie.
"Este unul din sutele de cazuri disperate, şi din păcate reale, pentru care merită să facem un efort, să oferim puţin din puţinul nostru, în încercarea de a reda unui copil dreptul la viaţă", spune Virgil Munteanu, vicepreşedintele Fundaţiei Nadia Comăneci, care s-a implicat în ajutarea familiei micuţului.
Orice sumă, oricât de mică, poate face diferenţa dintre disperare şi speranţă. Oricine doreşte să-l ajute pe Andrei o poate face printr-o donaţie în conturile deschise de familia sa, respectiv:
CONT IBAN RON: RO50BRDE445SV33065484450 sau CONT IBAN EURO: RO28BRDE445SV56383754450 deschise la BRD Groupe Société Général, sucursala Otopeni, pe numele Stoian Florin.
Costurile totale necesare pentru diagnosticarea şi tratarea bolii de care suferă Andrei Stoian sunt estimate la 100.000 de euro