Evenimentul Zilei > International > Volkswagen a dat lovitura. Norvegia, prima țară care interzice motoarele pe benzină și Diesel
Volkswagen a dat lovitura. Norvegia, prima țară care interzice motoarele pe benzină și Diesel

Volkswagen a dat lovitura. Norvegia, prima țară care interzice motoarele pe benzină și Diesel

Compania de autoturisme Volkswagen AG are un plan de investiții pentru următorii patru ani de 33 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut la recenta adunare anuală care a avut loc online în contextul pandemiei de coronavirus.

Scopul investiţiei este ca Volkswagen „să devină lider pe piaţa vehiculelor electrice”, a precizat VW, care a anunţat de asemenea o investiţie suplimentară de 14 miliarde de euro la divizia IT şi la cea care se ocupă de conducerea autonomă.

Potrivit reprezentanților VW vânzări masive de autovehicule electrice se vor face în Norvagia, începând de anul viitor.

Norvegia elimină motoarele pe benzină și diesel

Acestea vor reprezenta aproximativ 90 % din producția VW pentru această țară. Norvegia, ar urma să fie astfel, prima țară care va înlocui complet autovehiculele clasice cu motor pe benzină şi diesel, lucru care este preconizat să se întâmple până în anul 2023.

Obiectivul autorităţilor din Norvegia îl reprezintă interzicerea vânzării vehiculelor cu combustibili fosili în 2025.

Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestora beneficiază şi de alte facilităţi precum taxe de drum reduse, parcare gratuită şi în multe locuri încărcare gratuită.

Inconvenientul major îl constituie, însă, numărul redus de staţii de încărcare rapidă care să ţină pasul cu creşterea rapidă a flotei de autovehicule electrice

Luna trecută, 61,5% dintre maşinile noi vândute în Norvegia au fost complet electrice, un nivel record, faţă de un procentaj de 42,4% pe ansamblul anului trecut.

În octombrie a debutat pe piaţa norvegiană mult aşteptatul model electric al Volkswagen – ID.3 – care s-a situat pe locul I în topul vânzărilor, depăşind Model 3 de la firma americană Tesla şi Polestar 2 de la grupul chinez Geely, arată datele Federaţiei Rutiere Norvegiene.

Norvegia este cu mult în fața altor țări europene

Autoritățile de la Oslo au afirmat, miercuri, că propietarii noilor modele electrice vor fi scutiți de taxe în anul 2021.

„Aceasta ne permite să fim încrezători că vehiculele electrice vor reprezenta 90% din vânzările Volkswagen în Norvegia anul viitor”, a informat Harald A. Moeller AS, importatorul norvegian al maşinilor Volkswagen, inclusiv al brandurilor Audi, Skoda şi SEAT.

În 2019, vânzările de autovehicule complet electrice în Norvegia au atins un procentaj record de 31,2% din piaţă, de la 20,8% în 2018, cu mult în faţa altor state, iar cumpărătorii au fost nevoiţi să aştepte pe măsură ce producătorii încearcă să facă faţă cererii, potrivit stirileprotv.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: